A aquestes alçades, la publicació d’un treball de Paul Auster és quelcom familiar, però no per això menys bona notícia per als seus milers de lectors arreu del món.

El que sí suposa la trajectòria d’un escriptor tan brillant com ell, que ens ha regalat obres mestres com El Palau de la Lluna, La música de l’atzar o la seva fantàstica opera prima, Trilogia de Nova York, és que costa cada cop més que sorprengui al seu públic. Amb Sunset Park ho intenta amb molta força, i aconsegueix un dels seus retrats de personatges més encertats, així com una lúcida radiografia de les misèries i foscors de la nostra societat.

Sunset Park narra la història d’un estrany jove, en Miles Heller, que s’ha enamorat d’una noia menor d’edat i que ha de fugir del seu costat fins que no tingui divuit anys, per no tenir problemes amb la família d’ella ni amb la llei. No és la primera vegada que fuig, de fet, set anys enrere va fugir dels seus pares a causa d’un sentiment de culpa per la mort del seu germanastre, que no pot assumir.

Ara torna a Nova York per instal·lar-se al cor de Brooklyn, en una casa abandonada de Sunset Park, amb un grup de joves com ell, creatius, diferents i amb històries, insignificants però màgiques, darrere.

Escriure no és un acte de lliure albir per a mi, és un qüestió de supervivència”, afirma Paul Auster, explicant així en part la seva increïble capacitat de treball.

I a Sunset Park l’autor sembla haver-se proposat recordar aquelles coses que són, igual que per a ell escriure, essencials per a la vida. Així, les vivències de cadascun dels personatges que poblen la novel·la serveixen per il·lustrar les necessitats i anhels comuns a tots nosaltres, i també per rescatar allò que realment importa, com l’amor, l’art i la comunicació; de fons retrata una societat en crisi, en la qual costa cada cop més trobar una identitat sòlida. Paul Auster torna doncs a la bellesa i a la profunditat de les seves grans novel·les, amb la prosa captivadora que sol ser habitual en ell.


Editorial: Edicions 62
ISBN: 978-84-297-6724-7
Pàgines: 256
Preu: 18.50€ / E-book 14,70€

Paul Auster va néixer a Newark, New Jersey, el 1947. És un prolífic novel·lista, poeta, guionista i director de cinema. Va estudiar a la Universitat de Columbia a Nova York i després es va traslladar a París on va fer traduccions, ressenyes i diverses feines mentre escrivia. Entre les seves novel·les cal destacar Trilogia de Nova York, La música de l’atzar, Viure al dia, Tumbuktú, La invenció de la solitud, Mr. Vertigo, Leviatan o El palau de la lluna, El llibre de les il·lusions i encara d’altres. També és l’autor dels guions de les pel·lícules Lulu on the Bridge i La vida interior d'en Martin Frost, dirigides per ell mateix. Els seus llibres han estat traduïts a més de trenta idiomes. Paul Auster viu actualment a Brooklyn. 

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies