Aquell estiu del Víctor Negro podria haver estat com qualsevol altre. La vida normal d’un treballador social sense vacances en la xafogosa ciutat de Barcelona, amb un mal de cap que el persegueix insistent i una ex tant instal·lada al seu cap com les seves migranyes. Normal si no fos perquè se li maten inexplicablement els avis dels que té cura, si no fos per aquells maleïts eucaliptus que ho empudeguen tot…

El Víctor Negro és un treballador social que coordina l’atenció a gent gran sense gaires recursos. Fa uns mesos que l’ha deixat la nòvia, i encara no ho ha acabat de pair. Aquest mes d’agost que s’ha de quedar a Barcelona, una sèrie d’esdeveniments insòlits farà que comenci a desviar l’atenció dels drames personals. Els seus vells estan estranys, uns comenten que a les seves parelles els ha canviat la personalitat, d’altres han intentat suïcidar-se (i alguns ho han aconseguit). Passat l’estiu, ja res tornarà a ser com era abans.

Després de guanyar el premi Crims de tinta amb La mala dona, Marc Pastor canvia de registre. Deixa de banda a l'”encantadora” Enriqueta Martí, coneguda com la vampira del carrer Ponent per presentar-nos a Victor Negro, un tipus d’allò més normal. Treballador social, amb mals de caps físics i psicològics i sense una gran empenta, el noi es veurà obligat a madurar i a prendre decisions davant d’una sèrie de fets que no només canviaran la seva vida sino també la de la resta de la humanitat.

Mescla de thriller i de ciència-ficció, L’any de la plaga és descrita pel seu autor com una història d’acció preapocalíptica. La història que ens porta Marc Pastor és contundent, angoixant, trepidant, plena de personatges reals, creïbles i que atrapen al lector amb una construcció precisa -serà perquè hi ha alguns inspirats en amics seus-. Una novel·la clarament nascuda de la fascinació que l’autor pel cinema en general, i concretament, pel cinema de ciència-ficció i que ens demostra referència a referència dins la novel·la. Si esteu a la franja dels 30 a 40 gaudireu de cada una d’aquestes referències que no és limiten només al cinema i que s’estenen a la música i a la televisió. Una novel·la ambientada a la ciutat de Barcelona però que fuig de la Barcelona de postal tant habitual i ens situa a barris i racons de la ciutat com El Carmel i Nou Barris.

Per no tornar a veure un eucaliptus com una planta inofensiva, per esgarrifar-vos en sentir la música de la Sirenita, per tornar-vos a sentir com quan vau veure per primer cop “La invasió dels ultracossos”, no teniu cap altre remei, heu de llegir L’any de la plaga o simplement, per llegir un bon llibre que us mantingui enganxats de principi a fi mentre patiu per en Victor Negro i una mica per tots nosaltres també.


Editorial: La Magrana
ISBN: 9788482649887
Pàgines: 368 Pàgs.
Preu: 19 €

Marc Pastor (Barcelona, 1977) és diplomat en Criminologia i Política Criminal i treballa a la policia científica dels Mossos d'Esquadra.

Ha publicat Montecristo (2007) i La mala dona, que va obtenir el I Premi Crims de Tinta de Novel·la l’any 2008.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies