Dirigida amb solvència per Jesús Arbués, Producciones Viridiana presenta al Teatre del Raval de Barcelona un inesperat i sorprenent thriller sobre l’amistat. Gaviotas subterráneas, mereix ser vista i gaudida.

A l’Espanya de les pessetes les coses no diferien massa d’ara. Si més no pel que fa a les relacions afectives o a les ànsies de poder i de revenja. Dos vells amics es retroben un bon dia i el que en un principi semblava una casualitat, a poc a poc, esdevé una estratègia completament planificada. L’escenari, una casa abandonada, projectarà una atmosfera inquietant d’adulacions i retrets.

En una posada en escena senzilla i austera però efectiva i precisa els girs argumentals enalteixen l’excel•lent treball dels actors Joaquin Murillo (Premi millor actor a la 14ª Mostra de teatre de Barcelona) i Kike Lera. En un duel dialèctic de dos actes, els motius, les voluntats i els desitjos dels personatges giren sobre una ruleta de constants imprevistos. Es van destapant informacions, interessos, conflictes no resolts… tot plegat per a completar un trencaclosques que es va reinventant i completant a cada moment.

El text d’Alfonso Vallejo, d’una coherència i consistència poc habitual en el teatre actual, s’articula amb un ritme i tensió propi dels millors thrillers. I és que el pal de paller de l’obra sembla reafirmar les paraules de John Ford (permeteu-me la llicència de canviar cinema per teatre) “Per a una bona obra de teatre calen tres coses: un bon guió, un bon guió i un bon guió”. Tot i que el final esdevé lògic i creïble desprèn una moralitat un pèl dolça. On la realitat deixa pas a un ideal, no impossible, però poc probable. En definitiva, ens trobem davant d’una de les sorpreses més agradables del teatre vingut de fora de Catalunya. Un cop més es demostra que per a entretenir, per a gratar els racons més foscos i lluminosos de la condició humana no calen excessius recursos… amb una bona història n’hi ha prou.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies