Un dia abans de la seva estrena, el director Atom Egoyan ens visita per presentar el seu darrer treball Chloe, un thriller sexual i psicològic, remake de la francesa Natalie X, protagonitzat per Julianne Moore, Liam Neeson i Amanda Seyfried.

Amb un dia en el que fred sorprenia als barcelonins, un clima que per altra banda semblava molt lligat al film, Atom Egoyan feia acte de presència per deixar-se fotografiar a l’entrada dels cinemes Verdi sense altra companyia que el cartell promocional de la pel·lícula. Una vegada refugiats a l’interior del cinema el director va ser partícip del que, més que una roda de premsa, semblava una tertúlia amb la premsa.

Sense productors a la vora, ni actors que desviïn l’atenció, Egoyan es va mostrar relaxat i còmode per parlar d’un film del que no se sent del tot identificat. Discernir entre què hi havia d’Atom Egoyan i què de les ments comercials dels productors (Ivan i Jason Reitman), es va convertir en la principal ‘preocupació’ de la xarrada. “Als productors els hi va agradar moltExótica i em van trucar per dirigir Chloe. El que està clar és que Chloe, a diferència d’Exótica, és un film molt lineal, tot i així em va agradar molt la tensió psicològica que es crea entre els personatges, tot i no ser tan intensa com a Exótica.” ens va comentar el director, que també ens va fer saber que en aquesta ocasió no ha pogut treballar com està acostumat a fer-ho. Tot i així la marca d’Egoyan es deixa notar, “des del principi el meu paper com a director consistia en concentrar-me en les actuacions per una banda i en el disseny visual per l’altra. Les ventanes com a element controlador de Catherine (Julianne Moore) i element protector contra l’hostilitat exterior, en contraposició a la utilització dels miralls associats al personatge de Chloe (Amanda Seyfried) com a element de reflex i misteri, són exemples d’alguns dels conceptes que tenia clar que havia d’incloure en la història.”

La trobada també va deixar espai per parlar dels protagonistes del film. “Em vaig fitxar en Julianne Moore l’any 1994, quan vaig veure Vania en la calle 42. Em va encantar i des de llavors he volgut treballar amb ella. A Amanda Seyfried no la coneixia, encara no s’havia estrenat Mamma Mia, però en quant la vaig conèixer en un casting a Los Angeles de seguida vaig veure en ella la perfecta Chloe. Liam Neeson, en canvi, feia un temps que m’havia demanat de treballar en una pel·lícula meva, li vaig comentar que si volia tenia un petit paper a Chloe i va acceptar.”

Actualment Atom Egoyan treballa en dues obres de teatre, “després d’Exótica només m’ofereixen thrillers sexuals, estic tantejant altres territoris, escrivint”.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies