S’han inspirat en cinema, en llibres i en altres sèries per trobar noves idees per dur a la petita pantalla. Ara, per primer cop, la font d’inspiració és un twitter. Basada en un popular compte de Twitter creat per Justin Halpern, amb quasi dos milions de seguidors, ens arriba “$#*! My Dad Says”.

Tinc 29. Visc amb el meu pare de 72 anys. És impressionant. Jo només escric les merdes que diu ell“. Aquesta és la contundent presentació de Justin en el seu Twitter, mentre aquest es va farcint de les frases que diu el seu venerable pare. La popularitat del Twitter és tant gran, que finalment la CBS va posar els ulls en ell, per ser la base d’una nova comèdia per a la seva graella de programació, “$#*! My Dad Says“.

$#*! My Dad Says” (pronunciat “Bleep My Dad Says“) explica en clau d’humor la difícil relació entre Henry, un escriptor sense sort ni economía que acaba convertit en blocaire i Ed, el seu pare, quan Henry hagi de tornar a la casa paterna. Ed, un home fet a l’antiga i que no diu una frase que no soni a sentència no serà un company fàcil per Henry.

Amb producció executiva de Max Mutchnick i David Kohan (‘Will & Grace’) i el guió del pilot fet per Patrick Schumacker i el mateix Justin Halpern qui, a més, ja ha signat un acord per un libre, la sèrie ha vist la llum aconseguint el discutible mèrit de ser la sèrie estrenada aquesta temporada amb una nota més baixa per part dels crítics, un 28. Malgrat això el públic s’hi ha anat enganxat de mica en mica, i la sèrie ha aconseguit la temporada completa.

TRÀILER

SINOPSI I PERSONATGES

Ed és un pare que gaudeix els seus dias oferint les seves opinions i observacions a qualsevol que pugui escoltar-lo. Ningú és immune a aquests de Ed, incloent als seus dos fills: Henry (Jonathan Sadowski), un escriptor aturat convertit en blogger; i Vince (Will Sasso), un agent de béns arrels que treballa al costat de la seva esposa Kathleen (Nicole Sullivan). Quan Henry descobreix que no pot seguir pagant el lloguer al costat de la seva companya de quart Sam (Stephanie Lemelin), Ed inesperadament ho convida a viure amb ell.

ED I HENRY: PARE I FILL COMPARTINT VIVENDA

Ed Goodson (William Shatne) té 72 anys i una manera de dir el que pensa que no seria precissament massa diplomàtica. És, més aviat, políticament incorrecte. Expressa les seves opinions li hagin demanat o no. Casat i divorciat en tres ocasions, ha participat en tres conflictes bèl·lics. Ed és un home amb les seves normes i que no està per bromes, si estàs en la seva propietat després de les 9 de la nit sense permís previ, podria ser que rebés amb l’escopeta carregada en mà.

Henry (Jonathan Sadowski) és el fill de vint-i-pocs del tercer matrimoni d’Ed. Un bon noi que passa per una mala ratxa econòmica. Tant dolenta que es veu obligat a buscar l’ajuda del seu pare i anar a viure amb ell.

La convivència no serà fàcil. Ed no ho és de fàcil i Henry es passarà el dia negociant amb ell per coses tant simples com tenir internet. De mica en mica, anirem descobrint que Ed té el seu cor. Compartir vivenda ajudarà pare i fill a recuperar la relació perduda.

Jonathan Sadowski no és un rostre conegut excés. Vist en pel·lícules com “She’s The Man” o “Friday the 13th” i ha participat en paper secundaris en sèries com “House“, “Chuck” o “Terminator: The Sarah Connor Chronicles“. Aquest és el seu paper principal.

William Shatner sí és un rostre conegut i no cal ser un trekkie, per recordar-lo com el mític Capità Kirk de la sèrie Star Trek. La seva carrera es va estancar una mica en el paper del Capità de la tropa estelar, però a partir de 2003 va recuperar el seu lloc l’escena televisiva gràcies al personatge de Denny Crane. Inicialment aparegut a “The Practice“, el seu èxit va generar una altra sèrie “Boston Legal“. Daniel Crane va donar a Shatner dos Emmys i un Golden Globe. Ara torna a la pantalla petita interpretant a aquest pare rondinaire. L’audiència decidirà quan dura.

BONNIE I VINCE: L’ALTRE FILL I LA SEVA DONA

Vince i Bonnie formen una curiosa parella. Vince (Will Sasso), és el germà gran de Henry, un bonàs que tendeix a difuminar-se sota la pressió dominant de la seva esposa, Bonnie amb qui comparteix -encara que mana ella clarament- negoci immobiliari.

Bonnie (Nicole Sullivan), és una dona encantada amb ella mateixa i preocupada per la seva aparença. És una manaire i li agrada dir en tot moment al seu marit el que ha de fer i quan fer-ho. En el fons, però, tots dos s’estimen.

Will Sasso és un actor al que en la pantalla gran l’hem vist protagonitzant comèdies principalment: “Loca academia de esquí 2”, “Beverly Hills Ninja, la salchicha peleona”, protagonitzada per Chris Farley, “Muérete, bonita”, al costat de Kirsten Dunst, Ellen Barkin i Denise Richards, “Southland Tales”, “College Road Trip”, “Lower Learning”, amb Eva Longoria i Jason Biggs, i més recentement en “Life as We Know It”, amb Katherine Heigl i Josh Duhamel. Televisivament el seu currículum compta amb sèries com “The X Files”, “Til Death”, “Entourage”, “CSI: Crime Scene Investigation”, “October Road”, “How I met your mother”, “Dos hombres y medio”, “The Cleveland Show”, “Family Guy” i “Children´s Hospital”.

Nicole Sullivan també és una secundaria habitual. Ha participat en sèries com “Ley y orden: Unidad de víctimas especiales”, “Stanley”, “El mundo según Jim”, “Miss Match”, “American Dad!”, “My Boys”, “CSI: Crime Scene Investigation”, “The Suite Life of Zack and Cody”, “Leverage” i “Numb3rs”; i en pel·lícules com “Adivina quién”, amb Ashton Kutcher i Zoe Saldana o “17 otra vez”, amb Zac Efron, Matthew Perry, Leslie Mann i Michelle Trachtenberg.

Tots van participar en MADtv, un programa d’humor basat en esquetxos de la FOX, guanyador de l’Emmy al millor programa d’humor i basat en la revista d’humor MAD. El show va estar 14 temporades en antena fins a la seva cancel·lació.

QUÈ EN DIU LA CRÍTICA I EL PÚBLIC?

Ja ho deia al principi “$#*! My Dad Says” té el discutible mèrit de tenir la nota més baixa de totes les estrenes d’aquesta tardor. Als crítics de Metacritic no els agrada gens ni mica i l’han deixat amb un 28. La cosa no seria tant greu sinó no fos perquè els usuaris tampoc no l’aproven i l’han deixat amb un 4.2.

Entre les raons per les baixes puntuacions per part dels crítics hi ha l’abús de riures enllaunats, els decorats antics i una certa sensació de què tot allò ja ho hem vist abans però en els 90. Hi ha qui afirma que el que fa gràcia en el Twitter és la seva brevetat però quan et trobes uns actors que diuen una successió daquestes frases de manera no massa natural i una després de l’altra, ja no té gràcia… cansa.

Inicialment l’audiència no va anar malament. Més de 12.000.000 van veure l’estrena. Però a partir del pilot, en el capítols posteriors, l’audiència va anar baixant de manera constant el que va fer témer una cancel·lació ràpida. De mica en mica, però, i per sort per la CBS s’ha anat estabilitzant al voltant dels 11 milions, passant a estar entre les cinc més vistes de totes les estrenades aquesta temporada -una temporada que no està sent massa memorable- i el que li ha valgut aconseguir temporada completa.

OPINIÓ

Confesso: el pilot de “$#*! My Dad Says” no em va fer ni gota de gràcia. Vaig veure un segon per allò de donar l’opinió amb una base sòlida i tampoc li vaig acabar de trobar la gràcia.

Sí, la sèrie surt d’un concepte nou, Twitter però el seu aspecte és tant de sèrie dels 90 que un espera que en qualsevol moment aparegui Steve Urkel per la porta i digui amb veu nasal allò de: “¿He sido yo?“. Els riures enllaunats són espantosos i a un volum que frega el delicte, la sèrie no avança amb naturalitat, són una successió de rèpliques i contrarèpliques que no donen gens de credibilitat a la sèrie, els actors tampoc no estan creïbles i tot plegat no m’ha fet riure. I sent una comèdia algun riure me l’haurien d’assegurar, no?

Malgrat tot n’he acabat veient 5 en total i entenc perquè l’audiència s’ha estabilitzat. No empitjora, fins i tot, de mica en mica pots acabar rient alguna de les suposades frases enginyoses. No totes.

Amb tot ho tinc clar, “$#*! My Dad Says” no serà una sèrie que continuï i que tampoc recomani. Posats a veure comèdies em quedo amb “How I met your mother” o la magistral “Modern Family”. I aquestes dues sí les recomano.

QUAN I ON S’EMET?

“$#*! My Dad Says” s’emet els dijous a la CBS des del 23 de setembre. Aquesta primera temporada constarà de 22 capítols.

Creadors: David Kohan, Justin Halpern, Max Mutchnick i Patrick Schumacker
Intèrprets: William Shatner (Ed), Jonathan Sadowski (Henry), Will Sasso (Vince) i Nicole Sullivan (Bonnie)
Cadena: CBS
Durada dels capítols: 20 min.

Web oficial:

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies