«Si poguessis demanar un desig, quin demanaries?» Un conte màgic. Una faula de Nadal moderna, tendra i intel·ligent sobre l’amor, el penediment, l’esperança i les segones portunitats. Lou Suffern és un executiu d’èxit que passa massa temps a l’oficina i ha desatès la família: la seva dona, que l’adora, i els seus dos fills. Un dia, per casualitat, en Lou coneix en Gabe, un sense sostre a qui ofereix la possibilitat de treballar dins l’empresa. Aquest gest estranyament amable tindrà unes conseqüències completament inesperades.

Una novel·la redactada dins d’una altra. Dos policies de NYPD, en Raphie i la Jessica, arresten a un noi el matí de Nadal i mentre esperen que la seva mare el vagi a recollir li expliquen la història d’en Lou.

Amb aquesta història els policies volen alliçonar al jove per que canvii la seva manera de veure la vida i veure el costat bo de la vida i no només allò dolorós, podent deixar de banda la venjança.

La història d’en Lou recorda les històries dels contes de Nadal de Charles Dickens, en Lou és la representació d’un jove yupi, casat i amb fills, faldiller i perseguint un augment de jerarquia dins l’empresa on treballa. Un matí coneix en Gave i li dona feina. En Gave resultarà ser com un àngel de la guarda o un Pare Noel molt especial per en Lou. Encara que no queda gaire clar qui és en Gave, ni com acabarà el Lou. Això ho descobrireu legint el llibre.

En Lou ha deixat de fer moltes coses amb la seva familia triant sempre la feina i l’èxit. Però gràcies a en Gave i a unes píndoles màgiques, en Lou coneix la seva ànima i tot allò que s’està perdent.

Un bon resum del que són aquestes pindoles màgiques ho anem trobant a mesura que ens endinsem en la història, són una mica d’enteniment un con de ciència, en definitiva una consciència.

Aquesta història secundaria és en realitat una lliçó moral sobre la necessitat d’aprendre a viure la vida. L’autora te una gran sensibilitat en la presentació de tots els personatges, sobre tot en el de la petita Lucy (filla d’en Lou).

Amb aquesta novel·la aprenem que les persones tenen els seus secrets. Però al final la veritat sempre preval, sobresortint per sobre de tot. La veritat i el temps sempre treballen de bracet.

El temps no es pot donar, però es pot compartir”, una gran lliçó per aprendre que la vida és una, única i no podem perdre allò que més estimem pel simple fet de voler abarcar més del que podem fer. L’egoisme i el triomf ens poden dur precisament al lloc oposat on volem estar.

Una història profunda am una senzillesa aclaparadora, tant és així, que atrapa al lector des del primer moment. Un bon regal de cara Nadal per a tots aquells estressats de la vida moderna.

Puntuació

Quants de nosaltres ens podriem reflexar en les paraules de l’autora: “En Lou s’havia passat tants anys movent-se ràpidament a traves dels minuts, les hores i els dies, a traves dels moments, que havia deixat de veure la vida. Les mirades, els gestos i les emocions de l’altra gent feia molt de temps que havien deixat de ser importants o visibles per a ell. Al principi l’impulsava la passió, i després, mentre intentava arribar allà on volia arribar, la passió l’havia deixat de banda”.


Editorial: Columna
ISBN: 978-84-664-1296-4
Pàgines: 320
Preu: 19,50€ / 15,49€ (E-Book)

Cecelia Ahern. Abans d’embarcar-se a la seva carrera d’escriptora, Cecelia Ahern va obtenir la llicenciatura de periodisme i ciències de la comunicació. De la seva primera novel·la, "PD, t’estimo", se n’han venut mil·lions d’exemplars i va ser un gran bestseller. Les seves posteriors novel·les, "Where Rainbows End", "If You Could See Me Now" i "A Place Called Here", també han tingut molt èxit.

"PD, t’estimo", fou adaptada al cinema en un film protagonitzat per Hilary Swank. Cecelia també ha estat una de les creadores de l’exitosa sèrie televisiva "Samantha Who?", protagonitzada per Christina Applegate. Actualment viu a Dublín.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X