L’últim cop que havia estat a la sala 2 de Razzmatazz, n’havia sortit amb una tremenda sensació de satisfacció després d’escoltar als brasiles CSS. Ha passat temps des d’aleshores, així que avui hi tornava amb la sensació de no tenir res a perdre. The Coral, tot i que sigui una banda relativament jove (formada al 1996), poseeix un esperit de sons seixanters amb marca de qualitat i estil propi que constantment sona a quelcom conegut que no s’acaba d’ubicar.

Per aquesta i altres raons, entrava decidit a la sala quan encara hi havia poca gent escoltant a les barcelonines “Me and the Bees”, que ens presentaven una proposta força interessant com a teloneres. La gent, tímida, les escoltava amb atenció mentre començava el degoteix de gent per la porta principal. Les noies de “Me and the Bees” han recollit elles mateixes els seus instruments per deixar pas a la rutina habitual del check sound que precediria el concert principal de la nit.

The Coral es resumeix en aquests cinc nois de Liverpool que es van conèixer a l’escola i es reunien a les seves cases o a la sala de música de l’institut per veure pel.lícules, escoltar música o tocar la guitarra. Allunyats de les modes, del típic pop que es fabrica com xurros a les illes britàniques, dels esgos pujadets de to d’algunes suposades estrelles i dels focus mediàtics. És una formació que, disc rera disc ha anat conquerint un forat en aquesta part del nostre cervell on guardem els sons de les bandes que tenen quelcom que oferir i que ens agrada reproduir fins a cansar-nos d’escoltar un cop i un altre la mateixa cançó.

The Coral venien a Barcelona a presentar el seu sisè disc “Butterfly House“, un disc produït pel veterà John Leckie (Radiohead, The Verve, Stone Roses…) considerat per la crítica com el passaport cap a un món nou de sensacions. Han sortit a l’escenari amb la mirada baixa, han donat la bona nit i han començat amb “More than a Lover“, un perfecte cop de puny sobre la taula per obrir el concert. A aquesta l’ha seguit “Roving Jewel“, un tro´de tema amb aires de folk-country, amb uns arrenjaments de corda increíbles, armònica i orgue.

Escoltant atentament, la gent deixava els braços oberts mentre la música melòdica i penetrant els abraçava curosament tal com sorgia de la complicitat tan harmoniosa entre la guitarra de James Skelly i el baix de Paul Duffy. “Jacqueline” ha sonat per alegria dels fans com una reconciliació amb el seu entorn. Les mirades compenetrades entre James i Nick Power Lee, amo de l’orgue i l’armònica, deixaven un suau benestar. La gent transparentava felicitat. Escoltar a The Coral et transporta directament a aquelles concentracions de música de fa molts anys. Et convida a un d’aquells remots festivals on escoltar tranquilament mentre et deixes portar per a “1000 Years” un tema carregat d’influència de la psicodèlia folk californiana dels 60, un solo elèctric i un baix amb personalitat.

Va ser sens dubte un dels millors temes del concert. Però tampoc hi han faltat “Falling all Around You” o “Pass it On“, que ens han deixat a tots molt tranquils i sense ganes de sentir el silenci. Mentre escoltava vaig tancar els ulls un instant i he pogut sentir sota aquestes melodies, l’esperit fugaç de The Doors que orquestrava aquesta lucidesa musical, una veu principal molt clara i poderosa, amb uns cors increïbles.

No hi ha gaire més per explicar quan pasada una hora i quart d’un concert molt proper a la gent, surts del Razzmatazz amb un somriure a la cara. Després d’uns bisos de quatre cançons que ens ha despertat a tots d’aquesta borratxera musical que ens havia inspirat la primera part del concert. Vaig sortir desitjant que tornés a sonar aquest so tan melòdic, que ens tornessin a confessar el profund amor que senten per aquest esperit plàcid i ple de color dels anys 60-70, aquesta música psych-folk-pop carregada de dolços. Una autèntica hora i quart perduda en el temps que mai tornes a retrobar, sigui quan sigui o on sigui.Setlist:
1. More than a lover
2. Roving Jewel
3. Walking in the winter
4. Jacqueline
5. In the rain
6. 1000 Years
7. Simon Diamond
8. Calendars and clocks
9. Spanish Main / Who's gonna find me
10. Pass it on
11. Butterfly House
12. Falling all around you
13. Things we said today (Beatles cover)
14. Two faces
15. She's coming around
16. Wildfire
17. Rebecca you

Bisos
18. Goodbye
19. Dreaming of you
20. North Parade

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies