Un Apolo gairebé ple i farcit de “xupes” de cuiro i pantalons i samarretes negres, esperava per veure Black Rebel Motorcycle Club en directe. I no s’han fet esperar. Precedits per “Be my baby” de les Ronettes (no sabem si escollida per ells o per la sala) han aparescut a l’escenari a les 21h de la nit. La banda californiana formada per Peter Hayes i Robert Levon Been, amb la novetat de Leah Shapiro a la bateria venien per presentar el seu últim treball “Beat The Devil´s Tattoo” i, sobretot, per demostrar que la seva carta més forta, és el directe.

La banda es mostra molt més fosca i potent en directe que no pas als seus discos, i tot i ser només tres components, fan molt i molt de “soroll”. El concert, no obstant, ha començat fosc, molt fosc i amb una atmosfera molt densa.

La concentració dels seus membres, i especialment del seu baixista, Robert Levon Been era palpable i, tot i que el so i la potència de la seva actuació era més que correcta, crec que no aconseguien connectar amb el públic.

Però la cosa ha anat in crescendo. Entre “Bad Blood” i “Beat the Devil’s Tatoo” la cosa ha començat a pujar de to, i lentament la sala se n’ha contagiat. Les guitarres sonaven menys fosques i més vigoroses, la veu de Been ho omplia absolutament tot i s’hi ha deixat la pell, d’això no en tinc cap dubte. Sense gaires concessions ni mostres de complicitat amb el públic, sí han fet gala d’una professionalitat important, i d’una actitud i un estil molt propis.

El concert anava pujant, però amb alts i baixos, potser la combinació dels temes no ha afavorit el mantenir el clímax que s’anava creant i que ha tingut el seu punt àlgid, com no, amb “Spread Your Love“, just abans de parar per seguir amb el bis.

Destacar també que la nova bateria, Leah Shapiro, no té res a envejar a l’anterior, Nick Jago, i que ha demostrat que està plenament a l’alçada del rock garatger i “pandiller” del grup. Inclús ha abandonat la bateria en un dels temes acústics per fer els corus juntament amb Robert Levon Been.

Una suggerència que em ve al cap: els responsables de la sèrie de TV “True Blood” haurien de pensar en incloure algun tema de BRMC entre la banda sonora. Trobo que, especialment avui, s’hi adeien totalment…

I, personalment, he trobat a faltar “Love Burns“. Ja sé, ja sé, cadascú té els seus capritxets…Setlist:
1. War Machine
2. Mama Taught Me Better
3. Red Eyes And Tears
4. Bad Blood
5. Beat The Devil's Tattoo
6. Ain't No Easy Way
7. Aya
8. Berlin
9. Weapon of Choice
10. Whatever Happened To My Rock N Roll (Punk Song)
11. Promise
12. A Fine Way To Lose
13. Shuffle Your Feet
14. Half-State
15. Conscience Killer
16. Six Barrel Shotgun
17. Spread Your Love

Bisos
18. 666 Conducer
19. Shadow's Keeper
20. Open Invitation

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies