En una carpa a prop del Fòrum, s’obre un bosc ple de criatures misterioses i màgiques que us atraparà amb els seus moviments i càntics. És “Varekai” l’espectacle que el Cirque du Soleil presenta a Barcelona, i on tancarà la seva gira Europea per anar cap a Taiwan.

A la llengua Romaní del gitanos “Varekai” vol dir “a qualsevol lloc”. A qualsevol lloc com qualsevol artista del circ, nòmades del món. Un homenatge a tots els artistes de circ i per altra banda transmetre el missatge d’adaptació al medi i de superació enfront a les dificultats. “Varekai” és el nom de l’espectacle que el Cirque du Soleil presenta a Barcelona, i on tancarà la seva gira Europea per anar cap a Taiwan. L’espectacle estarà situat a la carpa Grand Chapiteau blanc, amb capacitat per 2.500 espectadors, instal·lada a la plataforma del Zoo Marí, al costat del Fòrum

Escrit i dirigit per Dominic Champagne, “Varekai” sorgeix d’una espectacular fusió d’art dramàtic i acrobàcia. L’impossible es transforma en possible en demostracions impressionants d’habilitat i poder contraposats amb una música innovadora i decorats d’altre món, entreteixits amb una expressiva coreografia que ens parla a tots en el llenguatge universal del moviment.

I és que “Varekai” combina el circ més tradicional dels clowns amb un estilisme i un humor actualitzat i amb les acrobàcies més novedoses i actuals. Tot això a dins d’una escenografia plena de fantasia i delitosa acompanyada per uns efectes sonors que semblen envoltar el públic present a la carpa. A “Varekai” podreu gaudir d’un bon grapat de números: el vol d’Icaro, dansa georgiana, gronxadors russos, malabarismes, meteors d’aigua o sol sobre crosses.

Varekai s’inicia quan un jove solitari cau del cel enmig d’un bosc habitat per criatures màgiques i misterioses en el que és una adaptació lliure del mite grec Ícaro, el jove a qui se li desfan les ales quan mira de volar massa a prop del Sol.

Un escenari amb 300 joncs, amb criatures del bosc que les pugen i baixen, 7 músics i 2 cantants que fan que entris de ple al seu món i et deixis portar amb els seus moviments sublims, d’acròbates, trapezistes, equilibristes, contorsionistes. També trobem un sensual triple trapezi i un vol de dos acròbates amb corretges aèries on sembla estar veien un sol cos desplegant-se, arribar aquest perfeccionament requereix un coneixement implicació i treball en equip a un alt nivell on pocs poden arribar.

Per altra banda destacar el missatge que ens transmet en concret un dels artistes, on demostra que no hi ha més barreres que les que un es posa, és tracta de Dergin Tokman. Un jove amb una discapacitat que el fa portar unes crosses que com si d’una prolongació del cos es tractes, fa una coreografia on transmet una harmonia en tot el seu cos suau i dolça captivant al públic assistent.

Aquesta producció és representa des de el dia 5 de novembre fins al 26 de desembre.

Història del Cirque du soleil

La història d’aquest circ comença a gestar-se l’any 1982. Guy Laliberté , un acordionista i tragafocs Canadenc, que anava d’aquí cap allà, va emprendre junt amb Daniel Gauthier, el repte de reunir a Quebec a un grup de joves artistes del carrer.

Al 1984 el Circ com a tal, amb el recolzament del govern de Quebec, s’inicia i veu la llum. La base d’aquest trenca amb el circ més clàssic i sense aparèixer animals en escena, unint art dramàtic, amb les arts circenses, juntament amb nous conceptes de vestuaris plens d’extravagància, i tot això, combinat amb el joc de llums i un nou estil d’ambientació musical.

El seu primer espectacle l’anomenaren “La magia continúa”. Dos anys després de l’inici de la gira per Canadà, l’any següent van a Califòrnia i l’èxit els motiva per fer una nova gira, aquesta serà al 1987 viatjant per Estats Units (EEUU). No va ser fins al 1990 quan arriben a Europa.

La vida al circ

La companyia s’ha convertit en un referent d’entreteniment, on avui dia, més de 5.000 persones de 40 nacionalitats, entre els que trobem 1200 artistes, la majoria d’ells de l’antiga Unió soviètica, molts d’ells antics gimnastes, fan possible portar a quasi 100 milions d’espectadors en 300 ciutats en els 5 continents.

La seva seu internacional està a Mont-real. Tenen un estricte control per la preparació física, el perfeccionament de moviments i la vetlla per la seva nutrició per les seves gires. Podem dir que els artistes a l’entrar són escollits pel seu talent, i gràcies a la disciplina que aprenen al circ aconsegueixen uns moviments d’una harmonització sublim.

Els espectacles els treballen narrant de manera visual històries de por, fantasia, alegria, el pas del temps i les tradicions Orient i Occident amb uns moviments que meravellen a tots.

El Cirque du Soleil és una maquinària d’èxit mundial, el cor del qual segueix bategant a Mont-real, on va néixer. Allà s’estrenen tots els espectacles i des d’allà s’envia tot el vestidor, que es renova per a cada ciutat. Es calcula que han vist els seus muntatges 90 milions d’espectadors

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies