Maika Makovski, una mallorquina d’arrels macedònies afincada a Barcelona, ha donat un pas endavant amb la publicació del seu nou disc, ja el tercer, que va presentar en directe durant el passat Festival BAM. És una obra més que destacable que confirma el seu talent i que hauria de servir per donar-la a conèixer i consolidar definitivament una proposta força atractiva i de tall rocker, que no és que ens sobrin precisament.

Malgrat que en alguna entrevista ha declarat que no està gens d’acord amb la comparació, sembla inevitable recordar la PJ Harvey quan sentim la Maika; una gruixuda veu de contralt, sexy i magnètica i una tirada cap el blues i el rock més asfixiants. Les semblances no acaben aquí: John Parish, productor, guitarrista i col•laborador habitual de la Polly Jean ha produït el disc; seria injust, però, considerar la una còpia, ben al contrari: la Makovski té prou personalitat com per oblidar nos d’aquest referent i començar a valorar-la per ella mateixa.

Certament, arguments no n’hi falten: si el seu treball anterior, “Kraj so Koferot“, era força ortodox i contundent, en aquesta ocasió ha optat per una producció més heterodoxa, seca i minimalista i un so orgànic, espès, buscant més crear atmosfera que provocar un impacte immediat en l’oient.

De les onze cançons, de so molt homogeni però estilísticament diverses (hi trobem blues, rock, folk i, fins i tot, aires de cabaret a l’estil Tom Waits), destacaria la hipnòtica “Lava love“; la boníssima “Deadly potion of passion“, amb uns arranjaments de vent força originals; “Oh M ah” de guitarres “noise” i tallants; “Ruled by mars“, una peça minimalista i lineal, trencada per eventuals electroshocks guitarrers o “No blood“, una cançó força dinàmica i “vacilona”.

Com ja hem comentat abans, és un treball arriscat i força allunyat de les tendències sonores actuals (que se centren més en el pop-folk i pop alternatiu), motius que, juntament amb una veu fascinant, són més que suficients per concedir-li tot el crèdit i apostar per una artista amb força talent i una proposta molt personal. Compreu el disc, de debò que fareu una gran inversió.Cançons:
1. Game Of Doses
2. Lava Love
3. The Deadly Potion Of Passion
4. Friends
5. Oh M Ah
6. Devil Tricks
7. Cars That Went By
8. Ruled By Mars
9. The Bastard And The Tramp
10. No Blood
11. City Life

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X