Una nit, Nova Barakel, activista de Greenpeace, entra sigil·losament dins del luxós apartament del president de Vattenfall –una de les empreses més grans i poderoses de Suècia– amb la intenció d’omplir-li les parets amb grafits de denúncia: “Assassí!”, “Els teus diners estan tacats de sang!”.

Però un cop dins, Nova descobreix que l’home, la seva dona i el gos han estat assassinats d’una manera brutal. Pocs dies després, apareix assassinat un altre president d’una multinacional. En la investigació dels crims, Nova esdevé la principal sospitosa i es veu forçada a fugir de la policia. Al mateix temps, la protagonista haurà d’afrontar la mort de la seva mare, amb qui mantenia una relació complicada. Uns misteriosos esdeveniments relacionen la mort de la seva mare amb els sàdics assassinats dels presidents de les multinacionals.

Conspiracions al voltant de referències bíbliques, assassinats i terrorisme ecologista contra els contaminadors són els trets fonamentals d’aquest llibre que ens arriba, de nou, de terres fredes europees.

Una novel•la plena d’acció i on les dones duen la veu cantant de la trama. Per una banda la Nova Barakel, una ecologista no massa pacifista amb una vida personal complicada. Un personatge de caràcter difícil i amb semblances evidents amb una altra protagonista d’un llibre, la Lisbeth Salander de la saga d’Stieg Larsson. Per altra banda l’Amanda, la dona que està destinada a atrapar la Nova. Una dona que viu obsessionada per la seva feina, mentre manté una relació peculiar amb un metge forense -personatge amb un pes important en la resolució de la novel·la-.

L’Àngel caigut” és un llibre la història del qual va començar a Facebook amb la creació d’un perfil del personatge de la Nova per a explicar tot el que anava passant des del seu propi punt de vista. Per exemple després de la mort de la seva mare, un dels desencadenants de la història, la Nova de Facebook envia missatges d’agraïment als seus amics pel suport que li han donat a través del seu “mur”. L’experiment es va descontrolar una mica massa i aviat es va convertir en un personatge famós, arribant a aparèixer fins i tot en la premsa sueca. De manera simultània es va desfermar una petita polèmica en els mitjans de comunicació sobre si s’haurien de crear personatges ficticis en les xarxes socials fent creure que eren reals.

L’àngel caigut” és el primer llibre d’una saga -com no-. Al segon llibre `trobarem a la viatjant Mont Ararat, a Turquia, on se suposa que estan les restes de l’Arca de Noé. Allí coneixerà a un noi del que s’enamora, però algú la copejarà en el cap. Quan desperti estarà de nou Estocolm i el noi haurà desaparegut. Ja sabeu si comenceu amb les aventures i problemes de la Nova, haureu de continuar-hi.


Editorial: Columna Edicions
ISBN: 978-84-664-1288-9
Pàgines: 296
Preu: 18,50€

L’any 2006 Åsa Schwarz va decidir dedicar-se exclusivament a escriure. Aquell mateix any va deixar de treballar de consultora de l'empresa de seguretat Nexus, especialitzada en seguretat informàtica. Des del 2008 treballa mitja jornada com a consultora externa especialitzada en informació a Cybercom. És evident, doncs, que és una experta en hackers, virus i adreces IP. És per això, precisament, que els seus personatges són tan creïbles i resolen casos o fugen de la policia utilitzant complicats algoritmes. Åsa Schwarz viu amb la seva parella, Mikael, i amb la seva filla, Fanny, en una casa dels anys vint al sud d'Estocolm.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies