“Caza a la espía” és una mirada plena de suspens als foscos passadissos del poder polític. El film està basat en l’autobiografia de l’agent secret de la CIA Valerie Plame (Naomi Watts). La carrera d’aquesta agent es va veure enfonsada quan es va fer pública la seva identitat secreta a través d’una filtració a la premsa per motius polítics.

“Caza a la espía” (“Fair game” és el títol original) és l’últim thriller de Doug Liman, un home acostumat als films d’espies encara que d’un caire diferent al que ara ens porta en aquesta ocasió. Protagonitzat per l’actriu nominada a l’Oscar Naomi Watts i per l’oscaritzat Sean Penn “Caza a la espía” és una mirada crítica als foscos passadissos del poder polític. Un film dels director d'”El cas Bourne” i “Sr i Sra Smith” que es va poder veure a la Secció Oficial del passat Festival de Cannes.

Doug Liman porta a la pantalla el cas Plame, en què la Casa Blanca va revelar la identitat de l’espia de la CIA, Valerie Plame, presumptament per a venjar-se del seu marit, l’exdiplomàtic Joe Wilson, que havia publicat un article contrari a la tesi a l’existència d’armes de destrucció massiva amb què l’administració Bush justificava la guerra a l’Iraq.

El film està lluny dels films d’espies als que estem habituats a veure al cinema. Res d’acció, trets o persecucions trepidants. Només un film que mostra de manera pràcticament documental el procés que du l’eficient agent Valerie (Naomi Watts) per superar les reticències a declarar davant del Congrés. Mentre Valerie lluita amb la lleialtat i esperit de servei al govern es troba enfrontada al seu marit (Sean Penn) què lluita perquè la veritat i la democràcia triomfin sense que res el pugui fer callar.

Caza a la espía” és un film de denúncia política, que sap mantenir l’atenció de l’espectador malgrat resultar en excés fred, clínic i distant en el temps de quan es van produir els fets. Un film d’espies que surt dels tòpics i on no trobareu ni armes, ni trets i ni una mica d’acció. Només trobareu la veritat d’una manipulació política que va conduir a una guerra.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies