Nikita”, el remake de la sèrie dels 90 “La femme Nikita” ha estat una de les noves apostes de CW. La cadena ha deixat el projecte en mans del productor McG (“Terminator Salvation”, “Human Target”), que desenvoluparà al costat de Peter Jonson, el guionista Craig Silverstein (“Bones”, “Dead Zone”) i el director de CSI Danny Cannon.

Nikita té una llarga història d’adaptacions. L’origen del personatge està en el film francès de Luc Besson, “Nikita, dura de matar” (1990) sobre una jove criminal que és entrenada per a convertir-se en assassina per a una organització secreta del govern. Tres anys més tard arribaria “La asesina”, la versió nord-americana (ja sabeu que els films europeus que els agraden, no els veuen tal qual, simplement els adapten) protagonitzada per Bridget Fonda.

Gràcies a l’èxit del remake, els actuals productors de 24 van adaptar la història per a la televisió, realitzant una sèrie “La femme Nikita” que es va estrenar al 1997 en USA Network i que va durar cinc temporades. La sèrie estava protagonitzada per Peta Wilson (Nikita), Roy Dupuis (Michael), Eugene Robert Glazer (“Operations”) i Alberta Watson (Madeleine). La història i la protagonista canviarien per a aquesta nova adaptació. En la sèrie original, Nikita era una sense sostre condemnada a presó per a tota la vida per un crim que no havia comès, però abans de complir-se la sentència, una organització secreta antiterrorista (Secció 1) la segresta, simula la seva mort i l’entrena per a convertir-la en una agent implacable i sense sentiments. Nikita al llarg de la sèrie va desvetllant els secrets de l’organització, i coneixent millor al seu entrenador Michael i rebel·lant-se contra el sistema imposat. Nikita aconseguirà escapar de la secció.

Aquest nou remake de la CW s’inicia tres anys després de la fugida de Nikita. Ha passat tot aquest temps amagada i retorna per buscar venjança i acabar amb la “divisió” (en aquesta nova sèrie ja no és la secció). Les intencions de Nikita són clares, missió a missió vol espatllar els plans a la divisió fins acabar amb tota l’estructura i sobretot amb el seu cap Percy. Nikita no estarà sola en aquest procés, infiltrada com a nou actiu hi ha Alex una noia que Nikita ha salvar de les drogues i del carrer i a qui ha entrenat per què sigui els seus ulls i oïdes dins de la divisió.

TRAILER

SINOPSI I PERSONATGES

Nikita” centra la seva història en una branca secreta i fictícia de la CIA, coneguda com la Divisió, que entrena a assassins. Selecciona joves que s’han vist ficats en problemes, sovint en la presó, condemnats a mort i sense família. A la Divisió, falsegen la seva mort i els ofereixen una nova vida. Els nous reclutes han d’aprendre a apagar les seves emocions per a convertir-se en assassins eficients. Nikita va ser una d’aquestes reclutes. Va aconseguir escapar i tres anys després torna per acabar amb la Divisió.

NIKITA: SOLA CONTRA EL MÓN

Nikita és la bella i letal dona que ha donat el nom tant a les pel·lícules com a la sèrie. Una noia que, quan va ser acusada d’un crim que no havia comès, va ser captada per la Divisió per a convertir-la en una assassina implacable. Però Nikita mai va ser un instrument completament lleial a la Divisió. Sempre es va qüestionar que hi feia i sempre va desitjar fugir-ne i dur una vida “normal”.

En aquest nou remake, Nikita ja no pertany a la Divisió. Va aconseguir fugir-ne. Després de tres anys amagada, retorna amb ànsies de venjança. Amagada en una gran mansió d’aspecte abandonat amb pocs mobles i molta roba, Nikita vigila ens moviments de la Divisió i està disposada a sabotejar una a una cada una de les missions que emprenguin. En Percy el cap de la Divisió és el màxim objectiu del seu odi, mentre que manté una misteriosa relació amor/odi amb el segon a bord d’en Percy, en Michael, l’home que la va entrenar.

En aquesta nova missió, Nikita no està sola. Una infiltrada la informa de tot el que passa a la secció.

Maggie Q és Nikita, una actriu a la que estem acostumats a veure-la lluitar. .Filla d’un polític americà d’origen polonès i irlandès, i de mare vietnamita; Maggie va començar la seva carrera com model a Japó. Va ser a Hong Kong on va començar a fer els seus primers passos com actriu. La vam veure per primera vegada en “Naked Weapon”, una cinta on ja feia de lluitadora d’elit. Després de diversos papers a Àsia, va donar el salt a Hollywood amb “Mission Impossible III” i “La Jungla 4.0”. En el proper film en que podrem veure a Maggie serà “Priest,” dirigit per Scott Stewart i acompanyada per Paul Bettany, on la veurem lluitar contra vampirs.

LA DIVISIÓ: L’ENÈMIC A VÈNCER

La Divisió és l’enemic a enderrocar. Nikita tampoc no vol que sigui d’una manera ràpida prefereix estar-hi al darrera com una ombra mentre espatlla una a una les missions que aquesta fàbrica de nous assassins emprenguin.

En Percy (2) és el màxim objectiu de Nikita. Cap visible de la Divisió, vol sense cap mena de dubte acabar de manera ràpida i efectiva amb la molesta Nikita.

El braç executor d’en Percy i el seu segon a bord és Michael (1). Antic instructor, amic i alguna cosa més de Nikita no acaba de tenir les coses clares. En principi hauria d’obeir ordres i acabar amb ella el més ràpid possible, però cada cop que la té encanonada, alguna cosa (amor?) li impedeix prémer el gatell i acabar amb ella.

En Birkhoff (3) és l’informàtic friki que tota bona sèries d’espies ha de tenir. Va ser reclutada al mateix temps que Nikita, per infiltrar-se en el sistema del Pentàgon. Brikhoff és un altre dels que no té massa clar les seves lleialtats.

Amanda (4) és la psicòloga de la Divisió i una mestre en la manipulació. Al costat d’en Percy és un dels caps visible de l’organització que Nikita mira d’enderrocar.

Shane West, el nou Michael d’aquesta Nikita, és un rostre conegut sobretot per les seves aparicions a la sèrie “Urgencias“. Aaron Stanford (Birkhoff) va ser protagonista de la fallida “Traveller” i ha fet aparicions en algun capítol de “Mad Men“. A Xander Berkeley (Percy) l’hem pogut veure en participacions en sèries com “The mentalist“, “Medium” o “Jericho“. Per últim Melinda Clarke (Amanda) té una llista llarga de sèries on l’heu pogut veure “Diaris de vampirs“, “Entre fantasmas“, “El séquito“, “Chuck” o “C.S.I.“.

ELS RECLUTES: PREPARANT NOUS ASSASSINS

Mentre Nikita mira d’enderrocar la Divisió, nous reclutes són entrenats per convertir-se en braços executors d’aquesta. Alex, Thom i Jaden són tres dels joves que s’estan iniciant en l’art de matar.

Alex (1) però, no és una recluta com qualsevol altre. Introduïda a la Divisió després d’un atracament a un banc on resulta mort un home, ben aviat descobrirem que no és la jove innocent que pensàvem. Salvada del carrer i de les drogues per Nikita, aquesta l’ha entrenat perquè la noia sigui els seus ulls i oïdes a dins de la Divisió. Alex li haurà d’informar de tot mentre mira de no aixecar sospites.

En Thom (2) i la Jaden (3) són els companys d’Alex. El primer se sent bastant atret per Alex, encara que l’últim que necessita Alex és un amor prohibit a dins de la Divisió que li compliqui més la vida. La Jaden, en canvi, es converteix des del primer moment en la seva competidora tant en els entrenaments com en cridar l’atenció d’en Thom.

D’aquests joves actors Lyndsy Fonseca (Alex) és la més coneguda per papers com el de la futura filla d’en Ted Mosby a “Cómo conocí a vuestra madre“, com a Dylan a “Mujeres desesperadas” o com a Donna a “Big love“. Ashton Holmes (Thom) va participar en la sèrie “The Pacific” i també ha tingut aparicions a “House” o a “C.S.I.“. Per altra banda Tiffany Hines (Jaden) ha participat a “Bones” o a la ja finalitzada “10 razones para odiarte“.

QUÈ EN DIU LA CRÍTICA I EL PÚBLIC?

Nikita“, el remake de la sèrie dels 90, va debutar en The CW Network la nit del 9 de setembre de 2010 batent els records de la cadena al convertir-se en el debut més fort de tota la història amb un total de 3.6 milions d’espectadors, un 9% per sobre de l’anterior debut més fort que havia estat el de “Diaris de vampirs” amb 3.3 milions d’audiència. L’últim capítol de “Nikita” va quedar-se en: 2.960.000 espectadors de mitjana i 3% de quota, el que encara són unes bones xifres per la cadena de cable.

A Metacritic la sèrie -que ja acumula cinc capítols- té una discreta nota de 66 per part dels crítics i de 63 per part dels usuaris. Entre les crítiques favorables destaquen que és una sèrie que dóna el que s’espera d’ella i és que entretingui, així com la bona realització pel que fa a les escenes d’acció.

També s’ha de destacar que a la majoria de crítiques Maggie Q és la que surt més ben parada com la nova Nikita mentre que les crítiques més desfavorables se les emporta Shane West amb el seu Michael massa esforçat en semblar un “tio dur“.

Les crítiques ce centren en les trames excessivament planes o que no aporta res nou a aquest gènere televisiu que ha tingut grans sèries d’acció com “Alias” o “24“.

OPINIÓ

Hi ha dos maneres d’encarar-se a “Nikita“. Una és la de l’espectador que s’apropa net de precedents o que no els dóna excessiva importància. Aquest espectador que probablement només buscarà un producte que l’entretingui, estarà content del resultat final. Perquè “Nikita” és precisament això, un producte que vol entretenir i que, en global, ho aconsegueix.

Hi ha un segon tipus d’espectador. Un espectador que no arriba net de referents i que, inevitablement, compararà. Establiran comparacions sobretot els que van seguir “La femme Nikita“, la sèrie original dels 90. I com sempre dic, les comparacions són odioses i el remake acostuma a sortir perdent.

Jo confesso, sóc d’aquest segon tipus d’espectador. Seguia, sempre que encertava a quina hora l’havien programada a la tele, “La femme Nikita” i per mi aquest remake no li arriba ni a la sola de la sabata.

Em fallen els personatges i em fallen les trames. A Maggie Q li falta la vulnerabilitat letal de Peta Wilson (Nikita). A Percy li falta la crueltat i l’entitat com a malvat de l’odiós Operations i Amanda no arriba a ser la mestra manipuladora que era Madeleine. I ni tants sols Brikhoff arriba a ser aquell friki informàtic a qui tot intuíem un bon cor. Però sobretot em falla el nou Michael. Per molt que s’esforci a base de ganyotes i carotes Shane West mai arribarà a ser Roy Dupuis, aquell Michael que no sabies mai que estava pensant ni com reaccionaria.

Les trames són fluixes. Les missions de capítol no són res de l’altre món i li faria falta una trama de llarg plaç una mica més consistent que les ànsies de venjança de Nikita. Altres detalls fallen, costen de creure per exemple, els xats interminables que manté Alex amb Nikita.

En resum si busqueu un producte amb acció per entretenir-vos i passar una estona distreta, endavant “Nikita” és la vostra sèrie. Si vau ser fans de “La femme Nikita” i busqueu una continuació d’aquella, ja us podeu oblidar. Millor us descarregueu la sèrie original i rememoreu.

QUAN I ON S’EMET?

‘”Nikita” s’emet els dijous a The Cw des del 9 de setembre. També podeu veure “Nikita” en castellà a TNT des del 5 d’octubre.

Creadors: Craig Silverstein
Intèrprets: aggie Q (Nikita), Lindsy Fonseca (Alex), Shane West (Michael), Aaron Stanford (Birkhoff ), Melinda Clarke (Amanda), Xander Berkeley (Percy), Tiffany Hines (Jaden), Ashton Holmes (Thom)
Cadena: CW
Durada dels capítols: 43 min

Web oficial:

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X