Ens trobem a Londres el 1914. Alemanya es comença a mobilitzar i tots aquells que coneixen les astúcies de la història saben que la guerra és inevitable. França està en perill i fins i tot el poderós Imperi britànic corre perill. Davant d’aquesta situació, el jove polític Winston Churchill ha de convèncer Lord Walden que negociï un tractat secret amb Rússia.

Però l’home de Sant Petersburg i els anarquistes que giren al seu voltant s’assabenten d’aquestes maniobres i no els queda altre remei que entrar en el joc. El seu nom és Feliks i arriba a Londres amb cinc lliures justes per cometre un assassinat que canviarà la Història. Manipulador nat, té molts efectius sota la seva responsabilitat, però tota la policia anglesa, un Lord brillant i poderós i el jove Winston Churchill s’alien contra ell. Aquests homes són capaços d’aturar a qualsevol i controlar-ho tot, excepte… els sentiments del cor.

L’home de San Petersburg” és un clàssic entre els clàssics, un Best-seller entre els Best-sellers. Una novel·la amb força i tensió, amb una visió sobre els protagonistes amb convicció, passió i fe.

I per fi, gràcies a edicions 62 ja la tenim a la mà en català. Cal resaltar la brillant traducció i adaptació del vocabulari.

És una història èpica d’amor i traïció amb els tambors de la Primera Guerra Mundial i de la Revolució russa com a fons.

La història ens fascina en quant les vides dels personatges s’entrellacen amb l’èxit i/o el fracàs de les converses secretes navals entre Gran Bretanya i Rússia. Per poder Gran Bretanya aconseguir un avenç en la seva marina de guerra, havia de guanyar el suport de Rússia. Com a resultat, el nebot, el príncep tsar Nicolau Alexei va ser enviat a Londres per mantenir converses bilaterals d’alt nivell.

Però aquest només és el context històric, un marc on personatges de diverses clases socials, desitjos i passions carnals enganxa al lector cap a un espiral de necessitat per saber més.

Els personatges són tridimensional i tenen un punt d’ingenuitat en quant creuen que poden canviar el curs dels edeveniments. Són uns personatges amb cor que dessitgen per sobre de totes les coses cumplir el seu deure i no per això destrien l’opció de ser feliços.

Trobem aristocracia, dones caigudes en desgracia, prínceps i plebeus, una societat molt estamental on la inocència d’una jove será un punt de confluencia entre molt d’ells.

Sense deixar d’explicar una historia global, m’ha sorprès la frescor en l’escriptura de Follet, donat que és tracta d’una obra del 1982 i sembla que fos escrita ahir. Fa un ús extraordinari del vocabulari, on les paraules dibuixen imatges que ens acompañen en la lectura, les paraules ens conviden a entrar a la historia i no només a ser pobres espectadors.

Una novel·la amb totes les lletres: traició, passió, infidelitat, retrat social, amants, complots i política. Amb un final que podriem descriure de justicia poética pel Feliks i en Walden. L’autor aconsegeix que estimem i odiem els seus personatges a parts iguals.

Valoració:

Com ens convida a reflexionar l’autor al final de la novel·la: “Aviat sortirà el sol i serà un altre dia”, hem d’aprendre dels nostres errors i hem d’avançar sempre endavant. El passat és simplement un record i el futur un desitg.

Una novel·la molt recomenable per a tothom. Ken Follet no baixa el seu llistó en una de les seves millors obres.


Editorial: Edicions 62
Pàgines: 416
Preu: 21,5 €

Ken Follet va néixer el 1949 a Cardiff, Gal·les. Després de llicenciar-se en filosofia a la University College de Londres, va treballar de periodista per al South Wales Echo i l’Evening News de Londres, abans de convertir-se en un dels escriptors de best sellers més reconeguts del món. Les seves obres més importants són, entre d’altres, “Eye of the Needle”, “The Man from St. Petersburg”, “Lie down with Lions”, “Els pilars de la Terra”, "Un món sense fi", “L’últim vol”, “Alt risc” i “En el blanc”, aquestes darreres publicades en català per Edicions 62. Els seus llibres han venut més de 100 milions de còpies arreu del món.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies