La cadena NBC no està passant pel seu millor moment, per diversos problemes econòmics i el temps que fa que no aconsegueix que les seves noves sèries triomfin. Per això aquest any es torna a jugar el tot pel tot amb un conjunt de noves ficcions on destaca una aposta clara: ‘The Event’.

‘The Event’ és d’entrada un producte complexe, que aborda la ciència ficció amb una història de trames paraleles que van confluint i una narrativa amb salts temporals que mica en mica ens desvetllaran quin és aquest ‘event’ a què fa referència el títol i quines són les seves repercusions. És doncs, sens dubte, una aposta arriscada que té referents que van de ‘Lost‘ a ‘FlashForward‘ passant per ‘24‘ i l’èxit de la qual dependrà en gran mesura de si la sèrie serà prou gratificant per una audiència a qui se li demana un plus de concentració i de fe davant dels misteris que planteja. Conscients d’això, l’equip de la sèrie ha assegurat que no ens sentirem frustrats per la falta de respostes.

El seu creador és Nick Wauters, ja vinculat a altres sèries com ‘Medium‘, ‘Los 4400‘ i ‘Eureka‘. Ell va ser qui al 2006 va escriure el guió d’aquesta història que a priori té una premisa interessant: una noia desapareix sense deixar rastre, el president dels Estats Units es prepara per fer un anunci important a la població, un grup de persones estan tancades en una instal.lació secreta controlada per la CIA, un home corrent segresta un avió,… en principi tot semblen fets aïllats i inexplicables però acabaran estan lligats en relació a un fet que està per venir i que pocs coneixen.

Finalment l’any passat la història va rebre la llum verda pel pilot i la sèrie ha aconseguit estrenar-se acompanyada també de continguts que es difonen a través del blog http://truthseeker5314.com/ i dels tweets dels protagonistes. Així que comença el camí cap a L’Event.

TRAILER

SINOPSI I PERSONATGES

The Event‘ gira entorn de diversos personatges i tres events que en principi semblen no tenir relació però que acabaran formant part d’una mateixa trama. Aquests són els fets i els seus personatges principals:

EVENT 1: LA DESAPARICIÓ

Sean Walker (1) és un tipus corrent que treballa de programador informàtic i està totalment enamorat de la seva nòvia Leila (2). Després de que Sean demani la benedicció de Michael (3), pare de Leila, per proposar-li matrimoni, la parella marxa de vacances a un racó paradisíac on Sean ho ha planificat tot per tenir l’entorn romàntic perfecte on Leila accepti casar-se amb ell. Però just quan Sean va a declarar-se, poc després d’arribar a la illa, coneixeran a una altra parella que ha patit un accident, formada per Vicky (4) i el seu nòvio. Després de que Sean salvi la vida de Vicky, els quatre decideixen compartir activitats i sopars durant les vacances.

Després d’una nit de festa, la Leila es troba malament i decideix quedar-se a descansar a l’habitació mentre el Sean i la Vicky van a bucejar. Però quan el noi torna a l’hotel es troba una altra parella a la seva habitació i no hi ha ni rastre de la seva nòvia. Els empleats de l’hotel no la recorden i ni tan sols tenen registre de que hagi estat mai allà.

Jason Ritter, fill del desaparegut actor John Ritter, és l’encarregat d’interpretar Sean Walker. La seva filmografia anterior inclou tant pel.lícules com ‘Freddy vs. Jason‘, ‘W.‘ o ‘Mumford‘, com sèries de televisió com ‘Joan of Arcadia‘, ‘The Class‘ i ‘Parenthood‘.

La seva nòvia Leila està interpretada per l’actriu i model Sarah Roemer, vista a pel.lícules com ‘The Grudge2‘, ‘Disturbia‘ o ‘Hachiko, siempre a tu lado’. El pare de Leila a la ficció és Scott Patterson, conegut sobretot per haver estat el Luke de ‘Gilmore Girls’ però també vist en altres sèries com ‘Seinfeld‘, ‘Aliens in America‘, ‘90210‘ o ‘Will & Grace‘. I la Vicky és l’actriu i model Taylor Cole, vista en capítols de ‘Heroes‘ , ‘Caso Abierto‘, ‘NCI’, ‘Entourage‘, ‘Secret girlfriend’ o ‘Supernatural‘ entre d’altres.

EVENT 2: L’ANUNCI I L’ATEMPTAT

Elias Martínez és el President dels Estats Units (1). Tot i que alguns dels seus asesors de gabinet li demanen que no ho faci, el president ha convocat una roda de premsa per fer un anunci important a la població. Així es dirigeix amb la seva dona Christina (2) i el seu fill David (3) cap al lloc escollit, acompanyat també del Vicepresident Ray Jarvis (4). Precisament el motiu de l’anunci té a veure amb uns fets que el vicepresident li ha revelat i que fins aleshores havia mantingut en secret amb els serveis d’intel.ligència.

Però quan Elias Martínez es planta davant dels micròfons per començar la roda, els agents del seu servei de seguretat detecten un avió que es dirigeix cap al lloc a gran velocitat i corren a protegir la vida del president i la seva familia. De sobte, però, l’avió que anava a cometre l’atac s’esvaeix a l’aire sense explicació.

L’actor que interpreta al President a ‘The Event’ és Blake Underwood, qui té una llarga trajectòria tant en cine com a televisió i a qui hem pogut veure entre d’altres a ‘Jóvenes Policias‘, ‘La ley de Los Angeles‘, ‘Sexo en NY‘, ‘Dirty Sexy Money‘ o ‘In Treatment‘. La seva dona a la ficció és l’actriu Lisa Vidal, que també té experiència en els dos mitjans. L’hem pogut veure a ‘Ley y Orden‘, ‘Corrupción en Miami‘, ‘Numb3rs‘, ‘Sin rastro‘ i ‘Southland‘. El fill d’ambdós és interpretat pel petit actor Sayeed Shahidi, qui ja havia participat en altres sèries com ‘Til’ Death‘, ‘In the Motherhood‘ i ‘Samantha Who?’.

El rol del Vicepresident Jarvis recau en l’actor Bill Smitrovich, vist en diverses pel.lícules com ‘Siete almas‘, ‘Iron Man‘, ‘Trece Días‘, ‘Air Force One‘ o ‘Independence Day‘.

EVENT 3: L’ENCOBRIMENT DE LA CIA

Prop del final de la Segona Guerra Mundial, una nau d’origen desconegut es va estavellar al nord d’Alaska, Els passatgers semblaven humans, però tenien algunes diferències genètiques, entre elles una que els fa envellir molt més lentament que les persones. Els supervivents d’aquell accident, liderats per Sophia (1) van ser capturats per govern nordamericà i reclosos en una instal.lació secreta anomenada Mount Inostranka. Allà se’ls ha sotmès a interrogatoris davant de la seva negativa a revelar el seu origen. Aquests fets han estat encoberts des d’aleshores pels serveis d’intel.ligència i coneguts només per alguns homes com el director de la CIA Blake Sterling (2). Però alguns dels passatgers d’aquella nau, van aconseguir escapar i des d’aleshores han viscut ocults entre la població, com l’agent de la CIA Simon Lee (3).

La líder dels reclusos, Sophia, és interpretada per l’actriu, guionista i directora Laura Innes, coneguda sobretot per haver estat la Doctora Kerry Weaver de ‘Urgencias‘. Però també ha participat en altres sèries com ‘El ala oeste de la Casa Blanca‘ i films com ‘Deep Impact‘. Un dels rostres més coneguts de la sèrie és el de l’actor Zeljko Ivanek, que interpreta el cap d’intel.ligència Blake Sterling i a qui recordem de ‘Damages‘, ‘True Blood‘, ‘House‘, ‘Lost‘, ‘24‘, ‘Oz‘ i moltes altres. L’agent de la CIA Simon Lee, té les faccions de l’actor Ian Anthony Dale, vist a ‘Embrujadas‘, ‘24‘, ‘Bones‘, ‘Dollhouse‘ o ‘Las Vegas‘.

QUÈ EN DIU LA CRÍTICA I EL PÚBLIC?

La cadena NBC ha fet una gran aposta per aquesta sèrie i no ha escatimat recursos en promocionar-la, ‘The Event‘ es va presentar en primicia a l’última edició de la Comic-Con de San Diego a finals de juliol, i allà va tenir una bona acollida entre els assistents que la van escollir com una de les més esperades de la nova temporada.

Ja en antena, l’emissió del primer capítol va tenir també molt bona aceptació, amb 11 milions d’espectadors, que la col·locaven per sota de les estrenes de la CBS pel mateix dia (‘Mike & Molly‘ i Hawaii Five-O), però superant en audiència al mateix ‘House‘. Però com molts es temien, pel segon episodi hi va haver una davallada fins als 9 milions d’espectadors.

A Metacrític, el pilot va obtenir una nota mitja de 68 i algunes revisions que la comparen amb una mescla de ‘Lost‘ i ‘24‘ per les seves dosis de misteri i d’acció. La majoria coincideixen en que és una de les sèries a seguir, amb un inici ple de suspens que pot derivar en una trama interessantment complexa, ben presentada i amb bon ritme. El què alguns també apunten és que estem davant d’una d’aquelles sèries que obliga a l’espectador a estar una mica pendent per seguir l’ordre dels esdeveniments i tenir paciència de cara a la resolució dels misteris que planteja. I si ‘The Event’ tindrà prou ganxo o no de cara a mantenir una audiència fidel disposada a complir aquests requisits, és la gran incògnita que planeja ara mateix sobre la sèrie. De moment, però, les valoracions del púbilc també són molt bones, amb un 4,7 sobre 5 a MyTvShows i un 8 sobre 10 a Tv.com. Encara que no falten tant a la premsa com entre el públic, els que critiquen la sèrie per uns personatges que encara no desperten empatia i per l’estructura en salts temporals que exigeix un plus d’atenció que part de l’audiència no està disposada a posar-hi.

OPINIÓ

Vistos dos capítols de ‘The Event’, el referent que et ve al cap per diversos motius és ‘FlashForward“, la gran aposta de l’ABC de l’any passat que va aixecar moltes expectatives però no ha sobreviscut per una segona temporada. La història de les dues sèries és diferent, pero les dues comparteixen un ritme i estructura narrativa molt similar. Comencen amb un misteri inexplicable i van desvetllant coses a la vegada que s’acumulen més preguntes, tot plegat presentat amb diversos flashbacks i flashforwards.

Al igual que amb la sèrie de la ABC, el primer capítol de ‘The Event‘ és dels que atrapa, a base d’emoció, misteri i aquest anar lligant poc a poc fets i personatges que semblaven no tenir res a veure però que acabaran tots implicats en aquest ‘succés’ a què fa referència el títol. El final de cada capítol té aquell cliffhanger que et deixa amb ganes de més.

Però havent vist el què va passar l’any passat amb ‘FlashForward“, t’envaeix aquella sensació de que un cop ja tenim els personatges lligats i la trama ha d’avançar, no estàs segur de que tingui prou pes per fer-ho. En aquest cas, encara és aviat per dir-ho. D’inici ‘The Event’ és interessant, entretinguda i si no us agraden les ficcions massa planes, és cert que té aquell punt que requereix que l’espectador hi hagi de posar una mica de la seva part per anar seguint la trama. Això sense ser exagerat, és a dir, que no te la pots mirar de reull si no et vols perdre detall però tampoc té una estructura massa complicada que exigeixi concentració absoluta.

Així doncs, per ara ‘The Event’ ha tingut un inici que em mereix donar-li un vot de confiança. Després tot dependrá molt de com els guionistes tinguin previst anar desenvolupant el misteriós event i de si saben trobar un bon equilibri entre preguntes plantejades i respostes que en resolguin algunes. El material que tenen entre mans (i que no us desvetllaré als qui encara no l’heu vista) és d’aquells que tant poden donar peu a un producte de ciència ficció interessant com caure en un estrepitós ridicul.

QUAN I ON S’EMET?

‘”The Event” s’emet els dilluns a la NBC des del 20 de setembre.

Creadors: Nick Wauters
Intèrprets: Jason Ritter (Sean Walker), Sarah Roemer (Leila Buchanan), Laura Innes (Sophia Maguire), Scott Paterson (Michael Buchanan), Taylor Cole (Vicky Roberts), Blair Underwood (President Elias Martínez), Ian Anthony Dale (Simon Lee)
Cadena: NBC
Durada dels capítols: 42 min

Web oficial:

Sobre l'autor

El cine em va atrapar abans dels 10, la literatura fantàstica abans dels 12 i el rock i les sèries abans dels 15. La cultura audiovisual va obrir davant meu un món de possibilitats i la meva passió per ella ja no té cura. Addicta sense remei a la música en directe, a la ciència-ficció, a una bona historia i a tot el que la creativitat sigui capaç de regalar-nos. Convençuda de que el món sencer és una aventura plena de tresors per descobrir pels que tenim ànima d’Indiana Jones.

Posts relacionats

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies