Carles Bosch ens porta un gènere que coneix i que domina a la perfecció, el documental. El van nominar a l’Oscar per “Balseros” i ara ens parla de l’Alzheimer a través de la figura de Pasqual Maragall, l’alcalde dels Jocs Olímpics de Barcelona 92 i l’ex President de la Generalitat.

En la tardor del 2007, a Pascual Maragall se li diagnostica la malaltia d’Alzheimer. Després del dur cop, ell i la seva família inicien una croada contra la malaltia i, des del primer pas, aquesta pel·lícula es converteix en testimoni excepcional. Amb intel·ligència, sinceritat i bon humor, Maragall es deixa retratar al costat de la seva família i els metges per a deixar constància del dia a dia de la seva lluita personal. Dos anys de seguiment a un pacient excepcional amatent que els científics trobin la cura abans que la xifra de 26 milions de malalts en el món es multipliqui per 10.

Bicicleta, cullera, poma” és un documental que aprofita un testimoni excepcional per parlar de les fases inicials d’aquesta malaltia i per posar-hi també, una mica de llum des del punt de vista científic. Evidentment que sigui Maragall el protagonista central dota al documental d’un personatge excepcional que malgrat la malaltia posa continus moments d’humor i mostres d’aquella personalitat seva tant única.

Precisament el punt dèbil del documental d’en Bosch es troba en aquesta part més científica que hi porta associada. Una part que necessita ja que aquest documental vol ser una eina de la Fundació Pasqual Maragall per a difondre els efectes de l’Alzheimer i aconseguir suports en la seva lluita contra la malaltia.

Bicicleta, cullera, poma”, en referència a les tres paraules que els diuen per veure si les recorden, emociona, toca la fibra, fins i tot, espanta davant l’horror d’aquesta malaltia que esborra de mica en mica els records. Un documental portat amb tacte i sensibilitat per concienciar sobre aquesta malaltia que esborra ments de manera cruel.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X