Aish! Què tindrà la fama per resultar tant llaminera? Que li preguntin a Lester Bigg, el protagonista de “Bigg Time”. Deu de saber-ho bé si la desitja amb tanta força. El fet és que ja està fart de que l’anomenin Les Bigg (joc de paraules anglès que podríem traduir com a “menys gran”), de que el seu germà petit (gran jugador beisbol) s’emporti totes les glòries, i de que la seva carrera d’actor hagi acabat en un no res, o en el que encara és pitjor, pidolant al carrer per aconseguir una pantalla plana.

Un somni d’aconseguir la fama que de sobte semblarà més tangible. I és que Lester tot d’una aconseguirà posar-se en contacte amb Stavros, el seu àngel de la guarda, aspirant a musa, que -motivat per l’avorriment- ha estat el principal responsable de les seves misèries. A més, gràcies a la inevitable sinceritat de Stavros, descobreix com fer-li xantatge per aconseguir la seva anhelada fama. Stavros disposarà de quatre setmanes per aconseguir-ho.

Aquest és el delirant punt de partida del que es serveix Ty Templeton per fer la seva sàtira al món del famoseig. Una novel·la gràfica lleugera i molt entretinguda, que defineix molt bé el món de la fama fugaç, clixés estètics, managers deïficats, groupies alienades, actors “autosobreestimats”, rumors de fulla caduca, cantants que no saben cantar i herois de tres al quart. A això cal sumar un excel·lent ús de la composició de les vinyetes, una gran habilitat en la caricaturització dels personatges, un notable sentit de l’humor i algun que altre alienígena.

Però és potser la familiaritat amb la que sembla parlar de la fama la que millor ens endinsa en la (de vegades esfilagarsada) trama , i és que, com Lester Bigg, Ty Templeton ha viscut la fama molt de prop, com a secundari en una família per la que en alguna ocasió ha hagut de demanar perdó. Pare teleevangelista, candidat a president de província, presentador de notícies, inventor de taps a proba de nens i novel·lista; Mare cantant i presentadora del seu pròpia programa televisiu; germans, amics, alguna ex i fins i tot el seu difunt gat han experimentat el caramel de la fama.

Bigg Time” ens arriba gràcies a Planeta DeAgostini, que el rescata després de vuit anys des de la publicació de l’original.


ISBN: 978-84-674-8721-3
Pàgines: 128
Preu: 10,95 €

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies