Jack (George Clooney) és un assassí a sou forçosament exiliat a la regió italiana dels Abruzos quan la seva última feina falla. Allí tindrà un últim encàrrec mentre reflexiona sobre la seva vida.

Anton Corbijn ha captat amb la seva càmera fotogràfica a noms importants del món del cinema i de la música. Va fer el salt a la direcció de cinema amb Control un biopic -notable, segons els experts- sobre la vida d’ Ian Curtis. El Americano és el seu segon film, adaptació de la novel·la “A very private gentleman”, de Martin Booth. Un film que sembla d’acció, que es disfressa de thriller trepidant però on el que més hi falta és, precisament acció i que, en realitat, té molt de cinema europeu. I és que Corbijn es pren el seu temps (massa) en mostrar a aquest Jack (o Edward) que té el rostre de George Clooney, mentre vegeta bastant avorrit en un poblet italià mentre duu a terme un últim encàrrec: construir un rifle de precisió. Al costat de George Clooney, hi trobem Thelka Reuten, Violante Placido i Paolo Bonacelli.

El Americano és un film trampós. Qualsevol despistat pot pensar que entra a la sala de cinema per veure un thriller d’acció trepidant. El film de George Clooney té poc d’acció i encara menys de trepidant. Anton Corbijn ens mostra aquest assassí taciturn, un home de poques paraules, fastiguejat de la seva vida i a l’espera de què alguna cosa canviï i l’ompli el buit. Per mostrar-ho Corbijn, oblida de què no està fent fotografies, sinó cinema i de vegades planta la càmera en el tripoden per mostrar un Clooney reservat, avorrit i sense el seu habitual toc de seducció. Evidentment Corbijn domina la imatge, la fotografia i ofereix durant tot el metratge unes metàfores visuals maques, però massa obvies.

En resum El Americano és un film dens i contemplatiu en excés. Costen tant que passin els minuts que un acaba desitjant tenir un comandament a distància a la mà i fer-la avançar ràpid mentre somiem amb un Nespresso del Clooney més seductor que ens mantingui desperts.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X