FOX segueix essent una cadena bastant conservadora en les seves apostes, sense revolucionar gaire la seva graella. Té dues ficcions molt sòlides en ‘House’ i ‘Bones’ que arrosseguen molta audiència i un pack potent d’animació amb el grau just de transgressió conformat per ‘Family Guy’, ‘American Dad’, ‘The Simpsons’ i ‘The Cleveland Show’.

L’any passat va ser per la cadena el que posava fi a les aventures de Jack Bauer a ‘24‘ després de set temporades i també quan es va finiquitar per mals resultats la ‘Dollhouse‘ de Joss Whedon. Però més enllà dels adéus, la FOX va trovar la gallina dels ous d’or en una de les seves noves estrenes, ‘Glee‘, una sèrie amb extension multiplataforma que no només ha gaudit d’audiència i premis sino que a més és ja un fenòmen de vendes de discs amb les cançons de la sèrie i d’entrades per les actuacions dels seus protagonistes.

Aquest any, la FOX torna en la seva línea a presentar una graella amb no gaires ficcions noves. Una de les seves grans apostes és ‘Lone Star‘, sèrie sobre un home que s’ha construit dues vides i dues families diferents a Texas, a base de moltes mentides i enganys. També ‘Raising Hope‘ sobre un jove despreocupat que un bon dia es troba havent de criar una nena fruit d’un rotllo d’una nit amb una noia tancada a la presó. I ‘Running Wilde’ la nova sèrie de Keri Russell (‘Felicity‘), una comèdia romàntica on un ric playboy intenta conquistar el seu amor d’adolescència ara convertida en una activista humanitaria ultra-lliberal.

Però veiem primer què ens espera a les sèries que tornen un any més:

House (7ª)
Estrena EEUU: 20 de setembre

Un metge malhumorat i amb poc tacte amb els pacients eren el nucli amb el que va néixer aquesta sèrie. Però al llarg de sis temporades els guionistes li han sabut anar donant matissos i voltes al personatge com perquè més enllà dels casos mèdics de cada setmana, la línea argumental no perdés interés.

L’any passat vam veure un House que començava ingressat en un psiquiàtric i que després de seguir tractament i deixar les drogues, reformava el seu caràcter – encara que els seus companys no sempre entenien les bones intencions darrera el seu comportament. I ara aquest any toca un nou gir, és l’hora de veure el House enamorat.

¿I ara què? És la pregunta que marca l’inici de la nova temporada de ‘House’. Ell i la Cuddy van acabar l’entrega anterior confessant-se el seu amor i passant la nit junts, així que la setena tanda s’inicia amb la incògnita de si aconseguiran funcionar com a parella o no i com afectarà la seva relació sentimental a la laboral.

Per altra banda la nova temporada afronta la marxa de la Número 13, que ja va presentar la dimissió a la finale. La doctora, que pateix la malaltia de Huntington, fa creure tothom que deixa la feina per apuntar-se a un assaig clínic per un tractament experimental. Però en realitat no és així (tot i que aquesta desaparició podria ser només temporal mentre l’actriu Olivia Wilde roda la pel.lícula ‘Cowboys & Aliens‘). La seva marxa propiciarà el fitxatge d’una nova metgesa, una noia molt llesta però encara no preparada per tractar pacients que House incorporarà a l’equip de diagnosi. La interpretarà l’actriu Amber Tamblyn (‘Joan of Arcadia‘). Per altra banda, sembla que tornarem a veure Cameron pels passadissos del Princeton Plainsboro, tot i que no com a personatge regular.

Fringe (3ª)
Estrena EEUU: 23 de setembre

Fringe‘ arribava a les pantalles avalada pel nom de J.J. Abrams i declarada pel públic com l’hereva d”‘Expediente X‘. Però ben aviat la sèrie presentava les seves pròpies senyes d’identitat, amb tres protagonistes interessants i una trama de fons que s’anava coent entre cas paranormal i cas paranormal. No volent-se limitar a ser un seguit de fenòmens extranys investigats pel trio principal, ‘Fringe’ va fer un canvi de plantejament a la segona temporada que va desembocar en una apassionant finale. Un capítol on les dues realitats paraleles veien desparèixer la frontera que les separava i Olivia quedava atrapada a l’altre món després de declarar-se a Peter, mentre la seva altra jo ocupava el seu lloc a la nostra realitat.

La tercera temporada arranca just aquí, amb Olivia empresonada a l’univers paral.lel on ningú la creu. Després que la sotmetin a extranys procediments mèdics per experimentar amb la transferència de records, Olivia aconseguirà escapar. ¿Però fins on segueix essent l’Olivia i fins on ha adoptat els records i la personalitat de la seva doble? D’aquesta manera es presentarà una situació de doble infiltrament, cada Olivia a la realitat de l’altra, mentre es planteja la incògnita de quan trigaran els que les envolten a descobrir que no estan tractant amb la persona que coneixien. Sobretot Peter que acabava d’iniciar una relació amb Olivia que ara continua amb la ‘falsa’ Olivia. Per la seva banda, el Walter del nostre món seguirà investigant extranys casos, mentre l’altre Walter no pararà fins descobrir perquè l’Olivia es capaç de creuar la barrera entre els dos móns i com pot aprofitar aquesta habilitat per guanyar la guerra que segons ell hi ha entre les dues realitats.

Glee (2ª)
Estrena EEUU: 21 de Setembre 2010

Concebuda per Ryan Murphy (‘Nip/Tuck‘), ‘Glee‘ no només va ser una de les grans estrenes de la temporada sino que s’ha convertit en tot un fenòmen en premis, venda de discs i gales dels actors protagonistes per tot el país. L’èxit ha estat tal que la sèrie ja té dues temporades més garantides de cop.

De moment, en aquesta segona tanda, retrobarem els nois del Glee Club intentant tornar a la feina després de la decepció d’haver perdut a les Regionals, però decidits a arribar als Nacionals de Nova York. Però les coses entre ells no passen pel millor moment. La Tina ha abantonat l’Artie per començar a sortir amb Mike, el ballarí asiàtic de la colla. Kurt s’ha de resignar a seguir essent el blanc de totes les burles i admetre que encara està al més baix nivell de popularitat a l’institut. La Quinn, després d’haver estat mare, vol recuperar la seva antiga vida com a animadora, però això implica desbancar Santana de l’equip i enemistar-se amb ella. En Finn i la Rachel ara són parella, pero segur que el caràcter d’ella i el fet que ell se sent marginat quan l’expulsen de l’equip de futbol no els posaran les coses fàcils. Will veurà com la Emma s’interessa per un atractiu dentista. I a sobre el director de l’institut fitxa una entrenadora per l’equip de futbol amb l’objectiu de guanyar prestigi en el seu programa esportiu, cosa que significa retallades en el pressupost tant de l’equip d’animadores com del Glee Club.

Aquesta temporada també s’incorporen cares noves. La jove actriu filipina Charice serà Sunshine Corazón, una noia amb una veu impressionant a qui els nois volen fitxar pel Glee Club però que a causa de la gelosia de Rachel acabarà unint-se als seus grans rivals, Vocal Adrenaline. Chord Overstreet serà Sam Evans, un nou alumne de l’institut a qui també volen incorporar al grup però que de moment es decanta pel futbol ocupant ni més ni menys que el lloc de quarterback que tenia Finn. Dot Jones serà la nova entrenadora de l’equip de futbol Shannon Beiste. I John Stamos (‘Padres forzosos‘) interpretarà al dentista que enamora l’Emma. També tindrem un cameo de Javier Bardem i de Gwyneth Paltrow en un parell de capítols i un segon episodi dedicat a les cançons de Britney Spears.

Bones (6ª)
Estrena EEUU: 23 de setembre

Bones‘ s’està convertint en una de les sèries procedimentals més incombustibles, amb un grup fidel de seguidors tant als Estats Units com aquí, que gaudeixen tant de la investigació de curiosos casos com amb la parella protagonista. Ella, una antropòloga forense brillant en el seu treball però amb molt poques aptituds per les relacions humanes. I ell un agent del FBI desenfadat i més acostumat a moure’s per l’instit i la improvització. Entre els dos, és clar, hi ha allò que s’anomena tensió sexual no resolta que s’ha mantingut oberta amb petits apropaments fins ara.

La cinquena temporada de ‘Bones‘, va acabar que els nostres dos protagonistes deixaven EE.UU. separadament per aconseguir cada un d’ells diferents metes i acordant retrobar-se en un any a l’estany del centre comercial just al costat del carro del café. Per la seva banda l’Àngela i el Hodgins marxaven a Paris després de refer la seva relació.

Doncs bé, el començament de la sisena temporada, s’inicia un any més tard amb la retrobada de Booth i Brennan. I no serà com tots esperem ja que s’incorporen nous personatges, un dels quals intuïm afectarà a la Doctora Brennan, ja que serà la nova xicota de Booth. L’Àngela i el Hodgins hauràn tornat de França? Com li haurà anat a la Jefa del Jeffersonian, la Doctora Saroyan, durant aquest any?… Poc més podem dir, ja que en les promos, la Fox ha fet el que ja és habitual amb aquesta sèrie, recórrer a la tensió sexual entre els nostres dos protagonistes i no donar molta més informació, així la intriga està assegurada.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X