Les sèries són ja un fenòmen global que rivalitza de tú a tú amb els altres continguts televisius i el cinema. Season, spoiler, promo, subs, spin-off, crossover… són termes extesos al dia a dia dels serieadictes de tot el món. I tot i que cada vegada els calendaris de les sèries fan que tinguem diferents ficcions al nostre abast durant tot l’any, Setembre marca el punt d’inici d’una nova temporada on les propostes de més pes es presenten al públic esperant convèncer i sobreviure.

En la temporada 2009-10, vam poder assistir al final esperat de dues veteranes de pes: ‘Lost’ i ’24’ (amb 6 i 7 temporades en antena respectivament). Entre les noves estrenes, ABC i FOX es van marcar un punt amb dues de les sèries més celebrades de l’any passat: ‘Modern Family‘ i ‘Glee‘, a la vegada que aconseguien mantenir a un molt alt nivell la majoria de les seves sèries veteranes. La CW, fidel al seu estil també aconseguia l’èxit entre el públic juvenil amb ‘Vampire Diaries‘ acompanyant als productes clàssics de la casa. I per la CBS el fitxatge de Julianna Margulies per l’estrena ‘The good wife‘ fou tot un encert.

I la vegada els canals considerats menors seguien escalant posicions i menjant-se terreny a base de premis i bones crítiques amb sèries com ‘Mad Men‘ i ‘Breaking Bad‘ (d’AMC), ‘True Blood‘ i ‘The Pacific‘ (de HBO), ‘Justified‘ i ‘Sons of Anarchy‘ (FX) o ‘Dexter‘ i ‘Weeds‘ (a Showtime).

Però en una època marcada per la crisi econòmica, les cadenes es miren amb peus de plom les noves propostes i un any més, la temporada anterior no va tenir contemplacions en retirar tot allò que no aportés els resultats esperats. Una de les grans apostes de l’any per part de la ABC, ‘Flashforward‘ es va desinflar després d’un inici prometedor, la CW va patir una patacada amb el remake de ‘Melrose Place‘, la FOX no va aconseguir fer remuntar el vol a la ‘Dollhouse‘ de Joss Whedon, i sobretot la NBC va patir un fort revés amb la majoria de les seves estrenes quedant-se a la cuneta i a sobre havent de liquidar els seus ‘Herois‘. Ara toca començar curs i tornar a apostar, i entre les novetats tindrem molts policies, advocats, zombies, comèdies familiars, animadores, investigadors forenses i espies.

Però abans de presentar les estrenes de la temporada, repassem què ens espera a les noves tandes de les sèries que ja coneixem:

ABC

La temporada passada la ABC va presentar un munt de noves propostes que intentaven renovar el paquet de sèries que acompanyessin a les veteranes de la casa. El resultat va ser desigual. Amb “Modern Family” la cadena es va marcar una de les grans victories de públic i crítica, mentre que “The forgotten“, protagonitzada per Christian Slater va estar molt de temps a la corda fluixa, la sèrie sobre les bruixes “Eastwick” va ser fulminantment cancelada, i tampoc va aconseguir tirar endavant la gran aposta de l’any, “Flashforward” que va arrancar amb força pero tot i el final obert no tindrà segona tanda per ara. En la seva quarta entrega, es va decidir posar fi a ‘Uggly Betty‘ i, sobretot, la temporada anterior va ser aquella en què la ABC va emetre el final de la mítica “Lost

Per sort a la cadena li queden prous cartutxos a la seva llista de ja clàssiques per tornar un any més a muntar una graella molt consistent combinant les imprescindibles ‘Anatomia de Grey‘, ‘Dancing with the stars‘, ‘Desperate Housewives‘, ‘Extreme Makeover‘ o ‘Brothers&Sisters‘ amb les noves apostes. Entre aquestes tindrem una nova comèdia sobre tres parelles d’una mateixa familia (‘Better with you‘), una ficció sobre detectius d’homicidis de Detroit (‘Detroit 1-8-7′), un drama d’estil documental que segueix les vides d’un grup de nois i noies a la seva graduació i després 10 anys després (‘My Generation‘), una d’investigació de morts protagonitzada per una forense (‘Body of proof‘) o, més endavant, el retorn de Mathew Perry en una comèdia sobre un manager esportiu (‘Mr. Sunshine‘).

Però abans de descobrir aquestes estrenes, repassem les novetats que ens deparen les noves temporades de les sèries més populars de la ABC que seguiran aquest any:

Anatomia de Grey (7ª)
Estrena EEUU: 23 de setembre

La incombustible sèrie sobre els metges del Seattle Grace va acabar la sisena tanda amb un excel.lent capítol en què un home armat en busca de venjança es colava a l’hospital deixant uns quants morts al seu pas i a Alex i Derek greument ferits d’un tret. Però final a banda, la sisena entrega de ‘Anatomia de Grey’ també va ser aquella en què la sèrie va saber renovar-se i tornar a guanyar en interès, millorant les trames i eliminant alguns personatges com Izzy i George que no li estaven fent massa bé.

Amb aquesta reforma feta l’any passat ara tocarà veure si la sèrie capitanejada per Shonda Rhimes té prou base per tornar a mantenir el nivell una temporada més. Amb la marxa de Izzie, Alex i Lexie iniciaven una relació, Callie i Arizona tenien continues discusions sobre si adoptar una criatura que quasi van fer trencar la parella, la Doctora Bailey iniciava una relació romàntica amb un dels nous metges, Owen, Cristina i Teddy vivien el seu peculiar triangle, Mark Sloan es convertia en pare i avi de cop, i la felicitat de Derek i Meredith es veia truncada pels trets i l’abortament de la season finale. De cara a la nova entrega, de moment la ABC manté el suspens i ni tan sols en les promos oficials mostra imatges que ens ajudin a saber per on aniran les coses aquest any. Però com que res escapa a la xarxa, alguns detalls sí tenim:

Dos dels nous metges de l’any anterior, Jackson Avery (l’actor Jesse Williams) i April Kepner (l’actriu Sarah Drew), es convertiran ja en fixes aquest any i es traslladen a viure a casa de la Meredith. Amb els metges del S.G. havent de recuperar-se del trauma viscut, l’hospital fitxarà a un nou resident, el doctor psiquiatra Andrew Perkins (interpretat per James Tupper), que de pas s’embolicarà amb una de les companyes. Més en el terreny amorós, seguiran els dubtes sobre la relació Lexie-Mark-Alex que aprofitarà a la seva manera la nova fama de supervivent heroi de la tragèdia, Callie i Arizona ho tornaran a intentar, i es manté la incògnita sobre la relació entre Cristina i Owen que podrien resoldre problemes passant per l’altar. Derek, afectat per tot el passat abandonarà el càrrec de cap de l’hospital i tindrà problemes amb la llei, però en el costat bo, ell i Meredith per fi començaran a construir la casa dels seus somnis. I també està previst un nou cross-over amb ‘Private Practice‘ (‘Sin cita previa‘)

Mujeres desesperadas (7ª)
Estrena EEUU: 26 de setembre

I set anys van també que convivim cada setmana amb les noies de Wisteria Lane i els seus embolics. Arribem així a la setena tanda, que es rumorejava que seria la última. Ja veurem.

En qualsevol cas, aquest any la sèrie torna amb energies renovades i dues incorporacions de pes. La primera, tal com s’encarrega de mostrar-nos la divertida promo en clau de western és la d’una nova veïna a la que interpretarà Vanessa Williams (la Wilhelmina d”Uggly Betty‘). Es diu Renee Perry, està casada però no gaire feliçment, no té fills i és una antiga rival de la Lynette, el què posarà en peu de guerra a les seves amigues. Al seu marit Doug, una estrella de l’esport, l’interpretarà l’actor Reggie Austin. L’altra gran incorporació de l’any és l’actor Brian Austin Green (el Derek Reese de ‘Terminator: The Sarah Connor Chronicles‘) que interpretarà a Keith, el nou manetes del barri en qui posaran els ulls i alguna cosa més tant la Bree com la nova veïna, el què promet un enfrontament entre les dues.

A aquests nous fitxatges s’hi suma el retorn sorpresa que ens deixava l’últim capítol de la sisena temporada: Paul Young, el marit de la difunta Mary Alice tornava al barri carregat amb el seu caràcter sospitós i un munt de foscos secrets. Per altra banda, la Susan i en Mike es traslladen a un apartament a causa dels seus problemes econòmics, i la Gaby descobria per fi que el fill de la Bree va ser el que va atropellar la seva sogra, el què posarà en seriós perill l’amistat de les dues.

El productor Marc Cherry ha declarat que aquest any els secrets seran més foscos, l’acció més sucosa, els diàlegs més punyents i la sèrie més sexy. Tots preparats, doncs per tornar a Wisteria Lane.

Brothers & Sisters (5ª)
Estrena EEUU: 23 de setembre

La sèrie que va néixer renovant les ficcions sobre embolics familiars a base d’enginy i bons actors, torna per una cinquena entrega sense passar pel seu millor moment i amb els rumors cada cop més insistents de que aquesta podria ser la seva última temporada. Aquest any, ‘Cinco hermanos‘ haurà d’enfrontar-se a unes quantes baixes.

El primer en anunciar que abandonava el vaixell dels Walker va ser Rob Lowe (que interpretava al Senador Robert McCallister i marit de Kitty), així que els guionistes ja van deixar-lo a les portes de la mort a la última season finale. Per la seva banda, l’actriu Calista Flockhart que interpreta a Kitty, també ha asegurat que tot i seguir essent un personatge regular, aquest any es reduirà força la seva aparició a la sèrie. Així que la Kitty, després de la mort de Robert, es traslladarà i emprendrà el seu propi viatge de redefinició personal.

Tampoc no tornarà Ryan, el fill que el patriarca dels Walker va tenir fora del seu matrimoni amb Nora. Però l’abandonament que va agafar més per sorpresa els seguidors de la sèrie va ser el de l’actriu Emily Van de Camp, la Rebbeca. Això significa que en els dos primers capítols s’haurà de justificar d’alguna manera la seva desaparició i el trencament del seu matrimoni amb Justin.

L’acció començarà un any més tard d’on va acabar tot la temporada passada, i el què ha passat als personatges en aquest temps serà un dels fils principals de l’inici. La Nora intenta crear-se una vida que no giri en exclussiva al voltant dels seus fills, així que provarà sort treballant com a florista o consultora radiofònica. La Kitty, que ha estat vivint a Ojai, coneixerà un nou amor. La Sarah i el Luc segueixen junts, mentre ella pensa què fer amb el jaciment d’aigua que van descobrir i continua enfrontant-se als problemes de comportament de la seva filla Paige. Kevin treballa d’advocat defensor i es planteja adoptar una criatura amb Scotty després del fracàs de la mare de lloguer. I el Saul haurà de lluitar amb les implicacions de descobrir que té el Sida.

Private Practice (4ª)
Estrena EEUU: 23 de setembre

Private Practice” va néixer quan el personatge d’”Anatomia de Grey”, Addison Montgomery – ex de Derek-, es traslladava a Califòrnia a treballar en una consultoria mèdica privada. Convertida, després de tres temporades, en una de les apostes segures de la cadena ABC, la sèrie estrenara la seva quarta temporada el 23 de setembre sense grans canvis de personatges o de trames.

La sèrie que ha evolucionat durant les seves emissions més cap al drama i als embolics amorosos de “tots amb tots”, va acabar temporada amb una mort i un part. Per una banda la mort de Dell, un personatge que havia passat de fix a esporàdic al llarg de la sèrie i per l’altra el part complicat (en aquesta sèrie els parts no ho són mai de fàcils) de la filla adolescent de Naomi i Sam.

L’inici de la sèrie estarà marcat pel funeral de Dell i sobretot, pel futur de la seva fill Betsy -orfe també de mare-. Un altre punt important serà veure l’evolució de les parelles que van fer-se o mig fer-se durant la tercera (Violet i Pete, Sam i Addison i Charlotte i Cooper) mentre les dues consultes mèdiques en competència, Pacific Wellcare i Oceanside Wellness, es fusionen. Potser la bomba més important serà una boda en els capítols inicials. Us penseu que serà la de Charlotte i Cooper perquè es van prometre a l’últim capítol? Doncs no! Seran Pete i Violet els que donaran la campanada…o no. A jutjar per unes fotos de Violet estil “Nòvia a la fuga” que s’han filtrat, qui sap si a Pete el deixaran plantat a l’altar.

S’afegeixen de manera regular a la sèrie Brian Benben amb el seu personatge de Sheldon Wallace i l’odiosa germana de Derek, Amelia (Caterina Scorsone) que podria convertir-se en el recanvi a la consulta de Naomi mentre aquesta exerceix de iaia. De fet serà Amelia  la protagonista d’un nou crossover entre Anatomia i Private (si els donen públic i audiència, perquè els haurien de deixar de fer?) que es produirà en el tercer capítol de la nova temporada. La mateixa Shonda Rhime, creadora de les dues sèries, ha explicat de què anirà: “Amelia va a visitar a Derek en el tercer episodi de Grey’s. A Derek li van disparar i no li ha retornat les trucades. Mai li retorna. I el que m’encanta de l’episodi és que realment il·lumina a Derek. Recordeu: el pare de Derek va ser disparat quan eren unes criatures –fet del que tant Amelia com Derek van ser testimonis. I per a tots, que tirotegessin a Derek treu a la superfície aquests records.

Altres fitxatges, ja veurem si més o menys regulars, seran: el xilè Cristián de la Fuente, que posarà el toc llatí a la sèrie i que apareixerà en, al menys cinc capítols, com el doctor Eric Rodríguez; James Remar, actual pare difunt i fantasmal de Dexter, apareixerà per mostrar-nos una mica més del passat de Pete; la germana de Jason Bateman, Justine; Currie Graham (Castle, Boston Legal, Mujeres Desesperadas) com a Russell o French Stewart (‘Cosas de Marcianos‘).

V (2ª)
Estrena EEUU: 23 de setembre

El remake de la sèrie dels 80, “V“, encara la seva segona i decisiva temporada de 13 capítols. Aquests llangardaixos més elegants, moderns i amb millors efectes especials no han aconseguit impactar en el públic de la mateixa manera que van fer-ho els seus antecessors a cop d’empassada de ratolí innocent. Renovada per a la segona temporada, sembla que aquesta serà la definitiva per decidir si continua o si la rematen.

La temporada 2 de la sèrie “V” començarà al novembre i, ara com ara, tots els rumors que circulen per la xarxa apunten a que aquesta nova temporada tindrà poc a veure amb la primera. Els Visitants es deixaran de subtileses i veurem acció, guerra i la pell verda dels llangardaixos al complet. Sabrem perquè Anna té tant interès en Tyler i com utilitzarà a la filla hibrida de Ryan per convertir-lo en un espia al seu servei.

La segona temporada serà explosiva”, va comentar Scott Rosenbaum, productor executiu de la sèrie, en una entrevista a www.ugo.com. “Estem en guerra. És una sèrie en temps de guerra, i caldrà prendre decisions dures, es posaran en perill vides i la gent farà coses que habitualment no fa”, va afegir.

Així doncs més naus i més visitants instal·lats en el nostre estimat planeta Terra, deixant molt clares quines són les seves veritables intencions. Perquè què busquen realment Anna i els seus congèneres? Se’ns volen menjar com succeïa en la sèrie original? O hi ha plans més retorçats?. No oblidem que malgrat no veure a Anna menjar ratolins o acabar amb la capa d’ozó per excés de laca al cabell com la seva predecessora, la llangardaix ha demostrat ser una bona hereva de Diana.

I parlant de Diana, la cadena ABC ha confirmat que l’actriu que la interpretava, Jane Badle, tornarà a posar-se de nou dins la pell verda de la pèrfida llangardaix per aquest remake. Veure Diana enfront Anna pot ser, certament, memorable.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies