Barcelona, canvi de mil·lenni, l’enclavament preferit dels joves d’Occident que vibra amb la música electrònica i el pop …

La festa sembla no tenir fi per a milers de joves de vint anys que, entre gresca i gresca, també han d’aprendre a estimar els altres i, el més difícil, a si mateixos. En aquest context el protagonista, el nom desconeixem, coneix Charlene, una noia de Nova York de la qual s’enamora i que a més li serveix per fugir de la seva tempestuosa relació amb Wences, amic, amant i víctima d’un idil·li profund encara summament destructiu.

Charlene i el protagonista inicien la seva fugida per Europa, allunyant-se del passat al mateix temps que de si mateixos. Una fugida que conclou a Manhattan la nit abans del seu casament, en què aquest es debat sobre els seus veritables sentiments. S’inicia així un llarg flashback recordant des de l’alcohol i les drogues, la soledat i el desconsol. Una història de traïció i passions desfermades en el marc de l’alta burgesia de Barcelona, que aquesta novel·la esmicola amb crueltat i coneixement de primera mà.

Novel·la d’iniciació de Joan Sardà en què l’autor ens ofereix un retrat àcid, entre el cru i el poètic, sobre l’alta societat, dotada d’una aurèola de melanconia barrejada amb un poderós vitalisme. “Dinàmica dels cossos elèctrics” és el reflex d’una generació que va créixer en l’abundància i que es va trobar amb el buit més absolut.

Amb aquestes paraules l’editorial ens convida a reflexionar sobre allò que estem a punt de llegir.

És una novel·la d’introspecció en la que un jove, del qual no en sabem el nom, s’enfronta a una decissió transcedent per la seva vida i per mitjà de flaixbacks ens mostra aquells moments que l’han marcat fins arribar a on és ara.

Un personatge marcat per l’egoisme i l’egocentrisme, que enfront les males experiències no evoluciona, deixa passar la vida, dia a dia, fins que fuig.

Amb un llenguatge col·loquial que en alguns moments es podría classificar com de vulgar, descobrim com una persona canvia quan s’entrega a una altra, com el fet de perdre’s un mateix pot donar lloc a la pèrdua de l’enamorament i a la necessitat vital d’una fugida encara que no es tingui clara la direcció a prendre.

Acompanyem al protagonista en un viatge físic partint des de Barcelona, passant per Italia i acabant als E.U.A que reflexa més el camí d’una ànima tormentada que cada cop es sent més lligada i presonera de les circumstàncies.

Molt rica en les descripcions dels personatges com la Charlene, en Wances o la Diana, l’autor fa tot un acte de contricció en quant la prosa que podem descubrir entre línees.

Una novel·la per un públic força determinat encara que s’abusa pel meu modest gust dels temes de la droga o el sexe, no en si mateixos si no per la visió que en dona el protagonista.

Una novel·la justeta, novell a més no poder però, com el protagonista de l’obra insinua, no és moment d’aturar el viatge. Haurem d’esperar com evoluciona la propera novel·la d’un autor amb talent.


Editorial: Suma
ISBN: 9788483651773
Pàgines: 400
Preu: 18 €

Joan Sardà (Barcelona, 1976) va estudiar periodisme a la Universitat Ramon Llull i publicà per primera vegada en revistes gratuïtes juvenils escrivint sobre música. A principis del 2000 començà a col·laborar amb La Vanguardia. Poc després, salta a les pàgines de La Lluna, suplement juvenil d'El Mundo, alhora que escriu per a altres mitjans com Fotogramas o Rockdelux. Després d'una temporada a les pàgines de cinema al suplement sobre l'oci del diari El País, torna a El Mundo per fer-se càrrec de les pàgines de cinema de El Cultural, tasca que ha exercit els darrers tres anys . "Dinàmica dels cossos elèctrics" és la seva primera novel·la.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies