La Keira és francesa, tenaç i independent. L’arqueologia és la seva passió i vol trobar el primer homínid que va caminar sobre la Terra. L’Adrian és un astrònom anglès, intel·ligent i solitari. El seu somni és arribar a contestar la pregunta que s’ha fet des que era un nen: quina va ser la primera estrella?

Junts viuran una extraordinària aventura que els durà des del llac Turkana, al cor de l’Àfrica, fins a les llunyanes muntanyes de la Xina. Recorreran el món i buscaran respostes a les seves preguntes, sense adonar-se que el que de veritat busquen és, potser, l’amor.

El primer dia” és una preciosa història d’amor que parla de la trobada entre la intrèpida arqueòloga Keira que busca el primer homínid a Etiòpia, i l’Adrian, un apassionat astròleg que intenta esbrinar com va néixer l’univers des d’un observatori al desert d’Atacama.

Un misteriós penjoll en poder de la Keira com a regal del encara més especial “Harry” provinent d’un volcà inactiu, canviarà per sempre la vida de tots dos. Junts s’embarquen en una aventura extraordinària, recorren “més de 100.000 quilòmetres” i van d’Amèrica a Àfrica, passant per Amsterdam, Itàlia, Espanya i Rússia fins arribar a un recòndit monestir budista a la Xina. Tracten de revelar els secrets ocults de l’objecte i respondre a la vella pregunta: com va començar la vida?

Però aquesta només és una petita part del viatge de la historia, els personatges que els guien fins a retrobar-se anys després i que ens mostren la cara menys científica de la pesonalitat de cada un d’ells estan brillantment construits, com per exemple la Jeanne, el professor Ivory o en Walter, però si haig de triar crec que el petit “Harry” té molt a veure amb aquesta rocambolesca historia. De les seves mans apareix l’enigma que pot canviar molts conceptes preconcebuts de la historia.

És una historia on la por o la culpa per tot allò que no hem fet ha de donar lloc a la valentía d’afrontar la vida i no esperar l’home o la dona perfecte, sino el fet de trobar la persona que és per nosaltres.

I és que, al marge de tots els coneixements científics que emana la novel·la, i que l’autor va confessar haver-se obligat a que fossin certs (recorrent a un amic astrofísic), la novel·la vol, abans que res, “fotografiar la humanitat dels personatges ” i ho fa amb la inevitable història d’amor dels dos protagonistes.

L’autor va explicar en la presentació de la novel·la a Barcelona que el seu llibre és una “barreja de gèneres”, però al contrari del que succeeix, per exemple, a les novel·les de Dan Brown, aquí els misteris no es situen al voltant de la religió i l’esotèrisme, sinó que romanen en el camp científic.

Levy va reconèixer que la seva major influència prové d’un paisà seu, Jules Verne, i en especial de llibres com ‘De la Terra a la Lluna‘ i ‘Viatge al centre de la Terra‘.

A “El primer dia” li seguirà una segona part, “La primera nit”, que a Espanya es publicarà a principis de 2011.

Valoració:

De vegades només cal mirar d’aprop per veure el que de lluny se’ns escapa”. Una novel·la notable en tots els aspectes.


Editorial: Columna
ISBN: 978-84-664-1271-1
Pàgines: 456 Pàgs.
Preu: 20,50 €

Marc Levy (Boulogne-Billancourt, França, 16 d’octubre de 1961) va entrar a la Creu Roja quan tenia 18 anys i hi va treballar durant sis anys. El 1984 va viatjar als Estats Units i va muntar, a San Francisco, una empresa especialitzada en imatge digital (Rambow Images). Nou anys després va tornar a París per fundar, al costat de dos amics, un despatx d’arquitectura (Eurythmic Cloiselec). Però als 39 anys va escriure el seu primer llibre, I si fos veritat, que va esdevenir un dels llibres més venuts a França al principi del 2000, i que es va adaptar al cinema (Just like heaven). Marc Levy és avui un escriptor d’èxit amb més de set novel·les a l’esquena, que s’han traduït a 41 llengües i que han esdevingut bestsellers en diversos països d’Europa, amb una venda total de més de quinze milions d’exemplars.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies