Conocerás al hombre de tus sueños
6Valoració

Que cada any toca pel.lícula de Woody Allen és tant cert com que les successives entregues de la seva filmografia venen muntades en una muntanya russa que combina pujades i baixades, alegries i decepcions.

Si l’any passat ens sorprenia gratament amb el seu retorn a Nova York a ‘Si la cosa funciona’, ara torna de la mà de MediaPro (amb qui ja va perpetrar la més que discutible ‘Vicky, Cristina, Barcelona’) amb ‘Conocerás al hombre de tus sueños’, un Allen menor ambientat a Londres.

El film ens presenta un fragment de la vida de la familia Shepridge. Alfie (Anthony Hopkins) és un home que després de dècades de matrimoni deixa la seva dona en busca d’una segona juventud. Poc després coneix a una jove prostituta de la que s’enamora i a la que concedirà tots els capricis després de casar-s´hi. L’ex-esposa d’Alfie, Helena (Gemma Jones) queda devastada pel divorci i només troba consòl en una endevina que no para de predir-li coses meravelloses pel futur. Per la seva banda, la filla de la parella, Sally (Naomi Watts) també viu un matrimoni frustrat amb Roy (Josh Brolin), un escriptor en hores baixes que comença a obsesionar-se amb la guapa veïna del pis del davant, Dia (Freida Pinto). Sally a la vegada, comença a interessar-se pel seu cap (Antonio Banderas) a la galeria d’art on treballa.

Ens trobem doncs, davant de la galeria habitual de personatges allenians, l’home madur que intenta rejuvenir-se buscant parella joveneta, la prostituta càndida, el marxant d’art, l’endevina amb dubtosos poders, el creatiu en blanc, la dona que es debat entre l’aventura i un matrimoni infeliç,…

Tots ells es pasegen per un Londres que no aporta cap senya d’identitat especial a la pel.lícula (podria haber estat rodada en qualsevol altre lloc amb idèntics resultats), per deixar-nos veure una part de la seva vida, sense un inici ni final concrets. Les seves reflexions i situacions són ja vistes en anteriors pel.lícules del director novaiorquès, sense aquella espurna, escenari o personatge especial que fan que algunes obres d’Allen despuntin per sobre les altres. El cast amb noms de categoria, interpreta els seus papers correctament, destacant sobretot a Gemma Jones, però amb uns diàlegs que deixen pocs moments per recordar i situacions resoltes sense excessiva originalitat. Tot acabat de rematar per un narrador intermitent i molest que apareix per acompanyar l’expectador en moments en què tampoc seria necessari.

Sembla doncs aquesta una pel.lícula que avança amb el pilot automàtic, una història feta per inèrcia amb personatges recuperats d’anteriors projectes que poca cosa aporta més que cobrir la quota anual de Woody Allen.

Si aquesta quota anual ja us satisfà, sigui de les millors o pitjors del director, i no us importa passar una hora i mitja amb sensació de dejà vu, ‘Conocerás al hombre de sus sueños’ és una pel.lícula correcta per passar una estona entretinguda. Els qui després de tants anys pensen que l’època daurada del director cada cop queda més enrera i només s’apunten als films de Woody que tenen un plus de màgia i originalitat, en aquesta no coneixeran la pel.lícula dels seus somnis.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies