El Borah és un investigador privat molt peculiar. No per la seva pinta de lluitador mexicà, ni per la seva màscara inert (que també), sinó pels seus hàbits poc saludables, la seva mà ‘fluixa’ alhora de fer colpejades a tort i a dret, i sobretot per la relació gens idíl•lica amb els seus clients. El Borah és el protagonista de la nova i luxosa publicació Ediciones La Cúpula, un recull de les seves aventures, creades per Charles Burns entre 1982 i 1987.

Nascut a Washington l’any 1955 i amb residència actual a Philadelphia, Charles Burns va créixer envoltat de còmics com Li’l Abner, Pogo, la revista Mad, Tintín i les obres de Robert Crumb, una de les seves principals influències. Aquest bagatge comical unit a la seva afició pel cinema de sèrie B i les novel·les negres, i la seva predilecció per l’estètica dels anys 50, han convertit l’estil de Burns en inconfusible. Tot i que les seves primeres obres foren publicades a la revista Raw, no seria fins la seva arribada a la revista Heavy Metal que l’estil de Burns prendria la seva forma definitiva. Un estil que veuria el seu zenit amb la publicació de la seva obra magna “Agujero Negro“, publicada a Espanya també per Ediciones La Cúpula.

El Borbah és un dels personatges més coneguts de Burns. En ell trobem personificat el més representatiu de l’estil de l’autor. El Borbah és un home poc subtil, barroer, brut i brutal, i es mou en un món encara més lleig, tant espiritual com estèticament. La recopilació recull una sèrie de mini-històries autoconclusives que es mouen entre gènere negre, la ciència-ficció, la inversemblança i l’humor. Mossegades d’irrealitat en les que són habituals les falses aparences, els personatges obscurs i les baralles. A banda de la curiositat de les seves històries, el punt fort de El Borah són els seus dibuixos, on la lletjor es torna atractiva amb un disseny de personatges únic i un ús de les línees i els blancs i negres magistral.

Malgrat les apetents mossegades que ofereix El Borah, el plat no arriba a àpat i es queda en piscolabis. Però això sí, el bon gust de boca està garantit.


Editorial: Edicions La Cúpula
ISBN: 978-84-7833-570-1
Pàgines: 100
Preu: 18 €

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies