L’època de vacances va arribant a la seva fi i amb ella aterren els últims blockbusters ideats especialment per omplir les sales en aquestes èpoques. La darrera mostra és ‘Salt’, protagonitzada per una Angelina Jolie que al costat de Milla Jovovich s’ha consolidat com la màxima representant dels films d’acció protagonitzats per dones disposades a donar molta guerra.

La seva mirada intensa i penetrant protagonitza totes les promocions del film. I és que Angelina Jolie, un valor segur com a actriu d’acció, és el pilar de la pel.lícula. Ella és l’element que salva el què per altra banda resulta un film d’acció bastant previsible, amb escenes rodades de manera correcta, ben coreografiades, tot i que algunes d’elles estan construides a base de plans molt curts que aporten ritme però poca originalitat per gaudir visualment.

El títol de la pel.lícula fa referència a Evelyn Salt, una agent d’intel.ligència del govern nordamericà que després de ser segrestada i lliberada en una missió a Corea, treballa d’analista a Washington. Un dia es presenta un desertor rus a l’agència assegurant que una agent dorment soviètica de nom Evelyn Salt intentarà matar el president de Rússia durant la seva visita als Estats Units. Quan veu que els seus propis companys comenencen a dubtar d’ella, Salt emprèn una fugida desesperada per demostrar que ella no és cap agent rusa i descobrir la veritat sobre la trama en la que s’ha vist involucrada.

Així doncs, l’argument planteja el misteri de si la protagonista és o no qui el desertor afirma. I en aquest sentit, Jolie, cos i ànima de ‘Salt’, sap aportar al seu personatge l’evolució que li correspon. Comença com una empleada d’intel.ligència que sembla improvitzar per sortir com pot de la persecució que originen les acusacions d’un desertor rus i acaba actuant com una espia infalible i tot terreny que poc té a envejar a James Bond. És en el fet de fer girar l’atenció de l’espectador sobre aquesta dona, els seus misteris i les seves motivacions que ‘Salt’ té el seu punt fort i s’allunya de les tòpiques trames d’acció amb protagonista amb cara de pal de qui poca cosa sabem perquè tampoc importa.

Al costat de la protagonista hi ha el sempre efectiu Liev Schreiber com a company de Salt a l’agència i Chiwetel Ejiofor en el paper de l’agent del FBI obstinat a donar-li caça. El que sí suposa un error garrafal de casting és el paper del marit de Salt, interpretat per un actor que no fa creible en cap moment que pugui estar casat amb ella.

Focalitzada la trama en la protagonista, el què la rodeja té molt poca complexitat. Aquesta no és ni de lluny una trama rebuscada sobre espies i, a poc atent que s’estigui, l’espectador sap de seguida per on aniran els trets en cada gir. Philip Noyce es limita a dirigir un film d’acció correcte però molt previsible que compleix la seva funció primaria d’entretenir per una Angelina Jolie que ho dóna tot en un paper en el que es mou com peix a l’aigua, corrent, saltant, disfressant-se, lluitant i disparant tota classe d’armes.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies