Quan un autor de la mida d’Alan Moore (recordem que és el creador d’algunes de les obres més importants de la història del novè art (From Hell, Watchmen …) estrena obra, tots els fans solem anar a la botiga a buscar-la. I més si està editada per la sempre fiable editorial Glènat.

Un dels motius que justificaria el fallit d’aquesta obra és que no va partir com una novel·la gràfica pròpiament dita. Tal com succeís amb Magical Mistery Moore, Otro romace Suburbano va néixer com un espectacle teatral i va haver de ser adaptat per ser publicat en paper.

Per això la pena és doble quan en llegir el còmic queda una sensació una mica agredolça. Bàsicament la qualitat que es podia entreveure en un principi dista molt de la realitat, els relats curts que formen la novel·la gràfica no tenen un interès més enllà d’una sèrie de situacions inversemblants de cert caire catastrofista, però sense essència ni estructura narrativa destacable.

Potser salvaríem la història central, “Los viejos gangsters nunca mueren“, un homenatge a la mort de Dillinger que conserva certa gràcia com a homenatge a aquest gènere que tantes hores de plaer ens ha donat.

La tasca de Moore la veritat és que queda en un segon pla ja que es limita a repetir clixés i bromes internes que els seus seguidors hem pogut llegir centenars de vegades en obres pròpies i alienes. No obstant això qui destaca és Juan José Ryp, autor gadità que a base de tenacitat i esforç s’està llaurant un nom en el difícil món del còmic. Ryp exhibeix la seva habitual barroquisme i figures de tall realista donant empenta i força a les febles històries de Moore.

En definitiva una obra molt desigual que brilla a l’apartat gràfic però que decep (potser per les altes expectatives) en el seu argument.


Editorial: Glenat
Preu: 12 €

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies