Qualsevol persona curiosa que hagi agafat el metro de Barcelona s’haurà demanat alguna vegada pels noms de les estacions. Qui va ser Urquinaona? I Joanic? Per què hi ha una parada de metro dedicada al francès Lesseps? En general, ho desconeixem.

Barcelona Metro a Metro és una guia i molt més que això. És un llibre per ser viscut, per ser viatjat pam a pam, i sobretot, metro a metro. Us servirà per conèixer l’origen del nom de cada estació i per apropar-se a llocs d’interès des d’un punt de vista inèdit. L’autora ha inclòs, a més, suggeriments de bars i restaurants propers a les estacions de metro perquè els tafaners puguin descobrir les “recomanacions dels veïns”. En una ciutat on semblava tot dit, encara queden curiositats per descobrir. Barcelona Metro a Metro et mostra algunes. Només has de baixar al metro

És l’editorial Alrevés la que ens presenta aquesta curiosa proposta. Una guia per conèixer Barcelona des de sota terra i no us penseu pas que està dirigida només per visitants de fora de la ciutat. Us ben asseguro que llegint-la descobrireu un munt de coses de la vostra ciutat, del vostre barri que no vosaltres sabieu.

Barcelona Metro a Metro proposa viatjar d’una manera diferent, fugint de les maneres tòpiques i arribant a llocs que tampoc no ho seran. Però també és una manera de conèixer el passat de la ciutat de Barcelona a través del noms de les diferents parades de metro.

Escrita per Marta Torres i prologada per l’escriptor Mathew Tree, col·laborador habitual dels mitjans de comunicació catalans, i amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i de TMB, Barcelona Metro a Metro és una guia pionera que descobreix la ciutat a través de la seva artèria més dinàmica i enèrgica, la xarxa del metro.


Editorial: Alrevés
ISBN: 978-84-937728-8-8
Pàgines: 288 pàgs.
Preu: 20 €

Em dic Marta Torres Muñoz, vaig néixer a Barcelona, sóc curiosa per naturalesa, una espècie de autodidacta i l'autora d'aquest «guibre» (terme inventat que fusiona el concepte de llibre amb el de guia turística). Després d'uns anys recorrent-me biblioteques, hemeroteques, arxius històrics, de parlar amb molts veïns i gastar molta sola pels carrers de Barcelona, he arribat a un dels meus somnis al veure acabat l'exemplar que ara teniu entre les mans i que us mostrarà una Barcelona més àmplia, però també amb força detall.

Una resposta

  1. marc

    El llibre és molt interessant; perfecte per veure Barcelona des d’un altre punt de vista!

    Respon

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies