Els vampirs deixen lloc als àngels? Si fem cas les noves sagues que estan apareixent, sembla que sí. “Angelology” és un d’aquests casos. Una trama que publicitàriament la comparem amb les de Dan Brown i que dóna als àngels el protagonisme.

La germana Evangeline era una nena quan el seu pare la va deixar amb les franciscanes de la Perpètua Adoració al nord de l’estat de Nova York. Ara, amb vint-i-tres anys, el descobriment d’una carta de l’any 1943 de la famosa filantropa Abigail Rockefeller dirigida a la darrera mare superiora del convent de Saint Rose la submergeix en una història secreta que va començar fa 1000 anys: un antic conflicte entre els angelologistes (una societat secreta que estudia els àngels) i els bells però monstruosos descendents d’àngels i humans, els nefilim. Aquest és el punt de partida del llibre de Danielle Trussoni.

Els secrets que guarden aquestes cartes són cobdiciats desesperadament per un nefilim antigament molt poderós, que pretén perpetuar la guerra, subvertir els valors de la humanitat i dominar el gènere humà. Moltes generacions d’angelologistes han dedicat les seves vides a parar-li els peus, i Evangeline haurà de continuar aquesta missió.

Angelology” barreja tradicions bíbliques amb el mite d’Orfeu i les imatges de Milton sobre el paradís perdut amb una trama d’humans contra àngels caiguts, un lluita que determinarà el destí del món. És la primera novel·la d’aquesta escriptora nord-americana que ens ofereix una imatge totalment diferent dels àngels, de la que tenim habitualment. Després de quatre anys i de, per fi, publicar-la resulta que s’ha convertit en tot un fenòmen als Estats Units, l’actor Will Smith ha comprat els drets per a adaptar-la al cinema de la mà de Sony Pictures. Trussoni ja està preparant la continuació d'”Angelology” (si llegiu el llibre us adonareu molt fàcilment que ha d’haver un segon llibre i durà per títol Angelopolis).

Malgrat que l’hagin comparat amb Dan Brown, la novel·la de Trussoni no segueix el criteri de capítols curts i de finals atrapadors de l’escriptor de “El código DaVinci“. Ella alterna capítols llargs i més narratius amb d’altres de més curts amb acció intensa. “Angelology” és una novel·la de narració àgil i molt visual que quan t’atrapa no et deixa anar fins al final, amb personatges ben construits, atraients en la seva maldat o bondat, variables, amb més d’una cara i que no sempre són el que un espera. Així doncs, deixeu-vos temptar pels àngels.


Editorial: Columna
ISBN: 978-84-664-1273-5
Pàgines: 656 pàgs
Preu: 21.90 €

Danielle Trussoni va néixer als Estats Units l’any 1973 i amb sis anys ja sabia que volia ser escriptora. Al seu primer llibre, Falling Through the Earth, va descriure de manera magistral la seva infantesa tumultuosa a Wisconsin, que li va valer la selecció com un dels 10 millors llibres de 2006 per part del diari The New York Times. La seva primera novel·la, Angelology, serà publicada en una trentena de països i ja s’han subhastat els drets per fer-ne una adaptació cinematogràfica a Hollywood. Trussoni té el projecte d'escriure una sèrie i, en aquests moments, treballa enAngelopolis, la seqüelad'Angelology.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies