Una guerra entre germans, un comte avar i mercenaris amatents a robar el patrimoni d’Espanya. La Guerra Civil es va convertir en un escenari idoni per a robar la història. “Ladrones de historia” és un trepidant thriller d’espies, persecucions i assassinats amb un desenllaç frenètic i sorprenent que ens endinsa en un dels episodis més negres d’Espanya.

Rudolph van der Gobbler, un acabalat comte suís, decideix apoderar-se del patrimoni artístic espanyol, aprofitant els moments de convulsió política durant a la Guerra Civil. En un país dividit, se succeirà una persecució entre els saquejadors i el grup capitanejat pel policia Ordóñez. La trama arrenca a partir de tres històries paral·leles que transcorren entre Sevilla, Madrid i Galícia, i desencadenarà una sèrie d’assassinats i altres crims. Pablo Núñez aconsegueix, amb aquesta novel•la, un emocionant thriller històric en el qual es parla de la cobdícia i de personatges vividors.

Ladrones de historia” no és la primera novel·la de Pablo Núñez, però si suposa un gir important respecte a la seva primera novel·la “Las hijas del César“. Si primer va tractar el passat romà de Lugo ara fa un canvi de registre, s’arrisca i es fica de ple enmig de la Guerra Civil, no per fer un retrat de la guerra sinó per convertir-la en l’escenari de robatoris, persecucions i personatges plens de cobdícia disposats a aconseguir el que volen a qualsevol preu.

La segona novel·la d’aquest escriptor gallec és un thriller històric. Un relat amb toc de negre -i algun d’eròtic-, trepidant i amb un ritme quasi cinematogràfic que aconsegueix atrapar al lector de manera ràpida, eficaç i de principi a fi. Un relat sense artificis ancorat en una època històrica molt concreta que trobem referènciada a traves de llocs i de noms. Malgrat tot la Guerra Civil no és la protagonista de la història. Ho són de protagonistes, els perseguidors i els perseguits, les històries personals que arrosseguen cada un d’ells,  ho és la trama dels robatoris i l’esclat final d’aquesta persecució que desencadena un desenllaç que s’ha cuidat que no sigui tampoc previsible.

Després d’un gran èxit, no és fàcil mantenir el nivell i menys fer-ho amb un arriscat canvi de registre. “Ladrones de historia” és un bon segon llibre. Un thriller històric per llegir a l’estiu a l’ombra fugint d’aquest sol que tant crema.


Editorial: Alrevés
ISBN: 978-84-937728-6-4
Pàgines: 352 pàgs.
Preu: 20 €

Pablo Núñez va néixer a Lugo en 1973. Actualment treballa com funcionari de la Xunta de Galícia i és col·laborador habitual en diversos mitjans de comunicació gallecs. Amb la seva primera novel·la "Las hijas del César", de la qual s'han publicat cinc edicions, va ser seleccionat entre els deu aspirants finals del Premi Planeta de Novel·la 2006.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies