El nostre ogre preferit torna als cinemes en la que, diuen, serà la seva última aventura. A tots ens semblava que Shrek duia una vida ideal, amb bons i abundants amics, tres nanos d’allò més “macos” i una dona que l’estima. Però de vegades la rutina fa que no valorem el que tenim i que trobem a faltar allò que hem deixat enrere. I això és el que li passa al nostre Heroi. On queden aquells dies en que els seus rugits feien espantar a tots els presents? On para el costat salvatge d’un dels Ogres més ferotges de “Muy Muy Lejano”? I si tingués l’oportunitat de recuperar aquella sensació de llibertat i fogositat d’aquells temps? La resposta és a “Shrek , Felices para siempre”.

Rumpelstiltskin és un homenet, amb una planta d’allò més Golum, que es dedica a fer contractes màgics concedint desitjos a canvi d’indecoroses contraprestacions de lletra petita. Llest com el diable convencerà a Shrek de signar un contracte amb el que, per un dia, tornarà a ser l’Ogre que era abans de conèixer la Fiona, i a canvi només haurà de desfer-se d’un dia “qualsevol” de la seva vida. I ja se sap, quan les coses semblen tan fàcils és que hi ha gat amagat. Shrek tornarà a ser l’Ogre que era abans però ho farà en un món molt més obscur del que esperava. La ganga no era tal i el preu que haurà de pagar per donar sortida a la seva fantasia pot resultar d’allò més car.

Per aquesta quarta aventura en cinemes d’Shrek, els guionistes han optat per recrear Regreso al futuro II, fent servir allò de la realitat alternativa que tan de moda està actualment. Un recurs que els ha permès redissenyar els personatges per treure’n més suc. Així en la quarta d’Shrek coneixerem una Fiona guerrera, un Ase atrotinat i un Gat amb Botes obès que viuen en un món encara més “Muy Muy Lejano”, on les bruixes cacen ogres i els colors son grisos.

Noves situacions que donen lloc a nous acudits, alguns molt bons (com els protagonitzats pel Gat amb Botes “Banderas”, al que encara li funciona el truc dels ullets i del que aviat en tindrem un Spin Off), i que donen peu a nous personatges tan interessants i enigmàtics com Rumpelstiltskin i el Flautista d’Hamelin. Acudits que per altra banda resulten escassos enmig d’una trama que comença molt bé, amb una perfecta representació de la quotidianitat diària d’Shrek, però que aviat evoluciona cap a formules molt previsibles, que només sonaran fresques pel públic més petit. Els adults s’hauran de conformar amb la frescor de la sala, però tampoc s’avorriran, amb personatges com aquests resulta difícil. A més, la composició de les escenes aprofita molt bé la rentable tridimensionalitat del film. I és que la DreamWorks no podia deixar escapar l’oportunitat de fer un Shrek en cinema 3D, tot i que Shrek ja va experimentar la tridimensionalitat en el curt “Shrek 4D“, però no era el mateix.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies