Madres & hijas
7Valoració

El colombià Rodrigo García es va postular com un bon retratista de personatges femenins en el seu debut cinematogràfic amb ‘Cosas que diría con solo mirarla’ i ‘Nine Lives’. Després d’una trajectòria centrada en la realització televisiva (‘En terapia’, ‘A dos metros bajo tierra’, ‘Carnivàle’) torna ara a recuperar aquell to dels inicis pel seu nou llargmetratge.

I ho fa comptant amb una bona mà de cartes guanyadores. En primer lloc el suport com a productors de Alejandro González Iñarritu, Guillermo del Toro i Alfonso Cuarón, tots ells curtits en l’art de navegar entre la industria cinematogràfica nordamericana i el mantenir la pròpia identitat amb un cinema humà i de personatges.

En segon lloc, per a ‘Madres & Hijas’, Rogrigo Garcia compta amb un repartiment de luxe encapçalat per Naomi Watts, Annette Bening, Jimmy Smits i Samuel L. Jackson que estàn magnífics en els seus papers, en especial Bening i Watts. I finalment, el director aporta de nou el seu talent per composar personatges femenins a la vegada forts i vulnerables que li permeten exposar una gran varietat d’angles sobre el tema que aborda, en aquest cas la maternitat.

‘Madres & Hijas’ és un film que es narra seguint tres trames paraleles que al final acabaran convergint de manera dramàtica. En la primera coneixem a Elizabeth (Watts), una dona laboralment i sexualment agressiva que ha fet de la independència extrema una forma de vida per superar el dol d’haver estat donada en adopció per una mare que mai l’ha buscada. En la segona, Lucy (Kerry Wahington), una jove propietaria d’una pastisseria que no pot tenir fills, està decidida a adoptar un bebè tot i la resistència del seu marit i la seva sogra a haver de criar el fill d’una extranya enlloc d’un de propi. I en la tercera, Karen (Bening), una dona amarga amb la que resulta impossible relacionar-se, afronta la mort de la seva mare, l’estira i arronsa amb una minyona en la que no confia però de la que depèn, i l’interès que sent per ella un company de feina amb el que no sap com emprendre una relació.

Bé es cert que la trama es dilueix de la meitat cap al final un pèl forçat que ajunta les tres històries i que la part de Lucy és més fluixa que la resta. Però en conjunt, el treball de guió i direcció de Garcia a ‘Madres & Hijas’ construeix un entramat emotiu i valent, que avança a bon ritme oferint reflexions sobre la maternitat i l’adopció amb personatges interessants, bons plantejaments i combinant amb naturalitat i equilibri els moments dramàtics amb les notes de distensió.

Un film recomanable per tots els qui agradin les històries humanes i per qui vulgui gaudir del les grans interpretacions de Naomi Watts i Annette Bening.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X