Publicat originalment en 1991 en dos volums, finalment ha estat Glénat el responsable de rescatar en un sòl volum integral d’edició Delicatessen aquest road-comic tan negre com surrealista.

Els francesos Mezzo i Pirus són els autors de Los desesperados, una de les seves obres de referència i potser la més representativa de la seva particular aportació al món del còmic. En ella trobarem totes les característiques que han fet característiques les seves obres. Un món ple de referències al cinema negre francès i clarament influenciat per les obres de David Lynch o Charles Burns.

A “Los desesperados“, Mezzo i Pirus ens situen a Crystal, Texas, al voltant dels anys seixanta-setanta. Les dues primeres vinyetes ocupen dues pàgines. Una carretera en el desert i un cotxe de policia corrent a tota pastilla. Només calen tres pàgines més per comprovar que els seus ocupants estan ficats en un embolic de dimensions dramàtiques. Però que hi fan allà? De que fugen? Per què ho fan? No cal anar molt lluny per saber-ho. Només hem de viatjar en el temps 48 hores. Temps en el qual descobrirem a una sèries de personatges perdedors, antiherois quotidians ofegats pel seu propi egoisme. Dones fatals i homes corruptes que desencadenen situacions desesperades. Situacions que escapen del seu control i que a nosaltres ens serveixen per descobrir les seves personalitats i motivacions.

Un guió sorprenent i curiosament elegant que pren el seu màxim significat a través dels dibuixos de Mezzo. Amb una paleta de colors apagada i una estètica que s’aproxima a la dels còmics de fa 50 anys però amb una injecció de surrealisme latent en cada una de les línees d’expressió dels decadents protagonistes, Los desesperados es converteix en l’antítesi d’una visió amable sobre l’ésser humà.

Una història curta i aparentment senzilla que juga molt bé tant amb el ritme i els salts temporals, com amb l’elecció dels seus plans, per fer-nos bussejar durant una estona per les profunditats d’un oceà tant obscur com salat.


Editorial: Ediciones Glénat
Pàgines: 104
Preu: 19,95€
Guió: Mezzo i Pirus
Dibuix: Mezzo

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies