La vida privada de Pippa Lee
6Valoració

La Pippa Lee és un misteri, un enigma, algú a qui s’ha pogut conèixer des de fa 25 anys i saber que no l’acabaràs de conèixer mai del tot. Aquesta frase que pronuncia un dels personatges al principi del film, és el punt de partida i la premisa que marca tota l’hora i mitja del nou film de l’actriu, directora i guionista Rebecca Miller.

I precisament partint del fet que el seu personatge central és un misteri, el què fa Miller al adaptar la seva pròpia novel.la, es presentar-nos de forma no lineal retalls de la seva vida. De jove, Pippa Lee va viure a l’ombra de les neurosis de la seva mare. I en el present, és una dona de més de 40 casada amb un editor molt més gran que ella i amb dos fills adults que ja no la necessiten. En aquest punt de la seva vida en què el seu home es prepara per morir i els seus fills l’ignoren, intenta reflexionar sobre les decisions que l’han portat fins aquí, quins són els seus sentiments reals, i quines les seves expectatives pel futur.

Amb aquesta premisa està clar que el caramel del film és el personatge de la Pippa Lee i la Robin Wright fa un gran paper interpretant-la. De manera molt natural, quasi caminant ensomiada durant tota la pel.lícula, la seva existència en aparença corrent et va atrapant. Ho fa de manera creible, deixant que sigui tant ella mateixa com els que l’envolten els que vagin desplegant les cares d’aquesta dona corrent, el seu món interior i l’efecte que causa en els altres. Així el film fa un viatge al llarg d’aquests retalls muntats de manera intel.ligent fins un final en què l’espectador es queda amb ganes de saber-ne encara més coses d’aquesta persona que s’ha anat deixant arrossegar per la vida i tot just ara comença a preguntar-se per la seva pròpia identitat.

La llàstima d’això és que la majoria dels personatges secundaris no estan a l’alçada. En molts casos només constitueixen vehicles perquè la protagonista desperti a una realitat per la que fins aleshores ha caminat sonàmbula, però queden desdibuixats. Potser han estat víctimes del què s’ha eliminat en passar del text en paper a la pel.lícula, però que en aquesta fan que les històries paraleles a la de la vida de Pippa Lee quedin a mig cuinar.

En tot cas, els rols femenins sobresurten clarament sobre els masculins i ens permeten des de recuperar Winona Ryder a veure grans actrius com Maria Bello interpretant a la neuròtica mare de Pippa, o a Julianne Moore i Monica Belluci ens moments breus però intensos. També la jove estrella de ‘Gossip Girl’, Blake Lively interpreta una Pippa Lee de jove força coherent amb la seva versió adulta.

Però en aquest sentit, el film pateix de la dicotomia entre el fet que és interessant veure els diferents moments de la vida de la protagonista i la suposició de que si la directora s’hagués centrat només en un moment concret, potser li hagués pogut treure més partit als altres elements de la història.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X