El que inicialment sembla un tràgic accident de carretera acaba convertint-se en tota una altra cosa. Quan s’esdevé un altre xoc aparentment inexplicable, sorgeixen sospites. I si les dues víctimes han estat assassinades? Alhora, la policia de Tanumshede està ocupada amb altres assumptes. S’està gravant un reality show al poble, però l’atenció de les càmeres està exacerbant el conflicte entre les “estrelles” i la població local. I si el criminal forma part del petit grup de gent assedegada de popularitat que treballa al programa?

Amsterdam (Ara llibres) publica “Crim en directe“, el tercer volum en català de Camilla Läckberg (Fjällbacka, 1974) després de “La princesa de gel” i “Les filles del fred“. L’editorial preveu publicar en llengua catalana les set novel·les que han aparegut de la sèrie, que l’escriptora situa a la zona on va néixer, i que protagonitzen Erica Falck i Patrik Hedström.

Camilla Läckberg pertany a aquesta onada d’escriptors arribats del fred d’Europa rera l’estel·la de l’èxit aconseguit per Stieg Larsson. La saga de Läckberg ha venut 3,3 milions d’exemplars a tot Europa. En aquesta nova història, la policia de Tanumshede investiga un aparent accident de trànsit que es barreja amb la gravació d’un reality show al municipi.

Läckberg va créixer a Fjällbacka un poble normal i corrent del que s’ha convertit en la principal promotora turística, ni que sigui pel fet de convertir-lo en escenari dels crims dels seus llibres – ja existeixen tours guiats per diversos escenaris de les novel·les–. I malgrat promoure Fjällbacka, l’escriptora ja no hi viu.

La seva sèrie de novel·les negres consta de set títols on els principals protagonistes són el matrimoni format per l’escriptora Erica Falck i el detectiu Patrik Hedström. Una parella que lluita per vèncer els problemes de parella i del dia a dia mentre resolen crims. La parella va arribar al món de ficció de Läckberg en “La princesa de gel“, primer llibre de la saga, amb el trasllat/retorn d’Erica a Fjällbacka després d’heretar la casa dels seus pares acabats de morir. Igual que en la clàssica novel·la negra del plàcid camp anglès, el retir d’Erica tampoc serà idíl·lic ja que ben aviat troba morta a una amiga seva.

Recomanem, per suposat, “Crim en directe” a tots aquells seguidors dels llibres Läckberg i de la seva parella protagonista. Més que en qualsevol altre dels seus llibres anteriors, l’escriptora ens ofereix una trama estructurada com un gran trencaclosques del que ens va oferint petites peces tant en la trama de misteri com en les altres trames més casolanes i personals dels personatges principals i secundaris. Cada petita peça atrapa al lector, el condueix per la trama i el fa còmplice de tot el que passa arrossegant-lo cap la resolució final.


Editorial: Ara llibres
ISBN: 9788492941025
Pàgines: 368 pàgs.
Preu: 19,90 €

Camilla Läckberg (Fjällbacka, 1974) és una de les autores de novel·la negra més populars del moment. Les seves obres han assolit el reconeixement de la crítca i més de 5 milions de lectors, així com els principals premis de novel·la negra, i han estat traduïdes a 25 idiomes. Fins ara ha publicat set novel·les situades a la seva terra natal, amb Erika Falck i Patrick Hëdstrom de protagonistes. Amsterdam ha publicat La princesa de gel i Les filles del fred, i properament editarà la resta de llibres de la sèrie.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies