Les convencions de fans han arribat per fi al nostre país de la mà de KLZ Events i l’estrena ha estat d’alçada amb l’event dedicat a la serie ‘Supernatural’ i els seus protagonistes. Descarteu idees preconcebudes sobre convencions de seguidors de series, com reunions minoritaries de gent extranya. El cap de setmana del 12 i 13 de juny ha complert amb escreix el primer gran objectiu, que era oferir als fans (i sobretot les fans) de la serie l’oportunitat de conèixer de prop als actors. I, sobretot ha demostrat que l’afició per una serie pot ser l’excusa perfecte per passar un cap de setmana molt interessant, coneixent gent amb interesos comuns i mantenint amb els actors que veiem cada setmana a la pantalla tot un seguit de converses casuals, divertides i que s’han desenvolupat amb un ordre i respecte admirables.

Entre els més de 800 assistents a aquesta Rising Con Internacional, s’han reunit a Barcelona gent d’Alemanya, Russia, Portugal, Suecia, Suïssa, Hungria, Croacia, Anglaterra, Irlanda, Estats Units i, és clar, de tota la geografia espanyola. En dues jornades maratonianes, tots ells han hagut temps per fer-se fotos, demanar autògrafs, entregar regals, veure actuacions musicals, comprar merchandatge, demostrar el seu talent com a creadors de peces basades en la serie i, sobretot, parlar de moltíssimes coses amb els actors de ‘Supernatural’:

Jensen Ackles

Si Jensen Ackles s’ha de comparar amb Dean Winchester, admet que als dos els agraden els cotxes clàssics, la música rock clàssica i senten admiració pels seus pares, però que més enllà d’això tenen personalitats força diferents. Sense perdre mai el somriure i fent gala d’una capacitat innata per respondre qualsevol pregunta, dóna la sensació de ser més seriós i responsable que el seu germà a la ficció. Això sí, si a la pantalla fa sospirar legions de seguidores pel seu atractiu, al natural encara guanya més punts.

La primera convenció a la que va assistir fou una que es celebrà a Anglaterra després de l’emissió de la primera temporada. I des d’aleshores reconeix que aquest tipus de reunions han canviat a millor. Jensen Ackles recordant com al principi de participar en convencions es trobava amb preguntes extranyes sobre la seva roba interior mentre que ara els fans li plantegen qüestions molt interessants i té l’oportunitat gratificant de saber una mica més sobre com són aquells que cada setmana s’asseuen davant la pantalla a seguir les aventures dels Winchester i veure com any rera any la gent segueix interessant-se pel seu treball.

Per la propera temporada, Jensen Ackles dirigirà un capítol, el primer que rodaran però el tercer que s’emetrà. Un pas endavant que prové del seu interès per implicar-se en la producció: “M’agrada seguir tot el procés, de principi a final, inclosa la part tècnica. Després de portar un temps a l’ofici ja no et val que et diguin “posa’t aquí i fes això”, sinó que m’agrada implicar-me més i per això m’he plantejat de dirigir. En qualsevol cas, sigueu benevolents amb aquest capítol“, bromeja.

A nivell personal afirma que el contacte amb els fans no li fa cap por sino tot el contrari: “M’agrada portar una vida privada i afortunadament puc seguir-ho fent. En aquests anys he anat creixent, però no és el ressò de la sèrie el què m’ha canviat. I per sort no hi ha fans que em persegueixin ni se’m tirin a sobre xisclant sino que els seguidors de ‘Supernatural’ són molt respectuosos i si se m’apropen és per dir-me coses amables i mostrar el seu apreci per la sèrie, cosa que agraeixo molt.

Si us pregunteu què hagués estat de Jensen Ackles si no li hagués somrigut la fortuna quan va probar de fer-se actor, ell mateix tampoc ho té massa clar, tot i que com a gran aficionat als esports admet que segurament hagués acabat a la universitat estudiant quelcom relacionat amb medicina esportiva.

Però afortunadament després de marxar a Califòrnia va trobar feina de seguida. I si ara ha d’escollir papers, es decanta per aquells que li permeten barrejar registres, que reconeix que són difícils de trobar, però precisament per això encara són més interessants. Una combinació que ha trobat a la sèrie i sobretot en l’última temporada: “al llarg dels diferents anys hem anat treient capes al personatge del Dean, fent-lo créixer i evolucionar, i això ha permès explorar-ne diferents facetes i veure’l enfrontar-se a noves situacions i decisions difícils. Això és el millor de poder treballar amb un personatge tant de temps.

Al pensar en el futur de la serie, coincideix amb el seu company de repartiment en que de la temporada 1 a la 5 s’ha tancat un arc argumental que coincideix amb la marxa d’Eric Kripke com a cap visible dels guionistes de la sèrie. Ara la responsabilitat recaurà en Sera Gamble i s’iniciarà un nou fil argumental que Ackles es mostra convençut que durarà més d’un any: “si hagués d’apostar ho faria a que com a mínim arribarem a la setena temporada. Sobretot perquè aquest proper any acabarà ‘Smallville’ i seria complicat que la CW acabés amb dues de les seves series principals a la vegada, tot i que mai se sap.

Però també admet estar preparat per quan arribi el moment, “Pensavem que la quarta temporada seria la última i no ho va ser. I després creiem que tot acabaria amb la cinquena, però tampoc. Així que estem mentalment preparats per quan arribi el moment de dir adéu.

Si ha d’escollir una cosa que no li agradi, ho té clar: “les pròtesis i la sang falsa. I a sobre per desgràcia sempre li toca al Dean, però és que és incòmode, té mal gust i resulta enganxosa.” En casos extrems com el maquillatge que va haver de portar durant hores per l’últim capítol de la cinquena temporada, li van arribar a provocar lesions als ulls. Però com tot té el seu costat positiu “el fet de que sigui tant incòmode ajuda a donar el to adequat a aquest tipus d’escenes, como quan en Dean està rebent una pallissa, porta la cara plena de sang i es nota que jo no soc massa feliç“.

Sobre les altres sèries que segueix afirma que aviat va desistir amb ‘Lost‘ i que per contra li agraden molt més les comèdies com ‘Modern Families’ o ‘Cómo conocí a vuestra madre’.JENSEN ACKLES
Nascut a Dallas, Texas (Estats Units) el 1 de Març de 1978.
Filmografia destacada:
'Supernatural' (Des de 2005)
'My Bloody Valentine' (2009)
'Ten Inch Hero' (2007)
'Smallville' (2004-2005)
'Still Live' (2003-2004)
'Dawson Crece' (2002-2003)
'Dark Angel' (2001-2002)
'Days of our lives' (1997-2000)
'Mr. Rhodes' (1996-1997)

En teatre interpretà un dels papers de 'Algunos hombres buenos' al 2007.
S'estrenarà com a director amb el tercer capítol de la sisena temporada de 'Supernatural'.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies