"La biblioteca dels morts" de Glenn Cooper
7.7Valoració

L’assassí del Judici Final té la ciutat aterrida després que hagin aparegut sis cadàvers en només dues setmanes. L’única relació entre elles és que abans de morir van rebre una postal, enviada des de Las Vegas, que anunciava la data de la seva mort.

La novel·la “La biblioteca dels morts” gira en torn del destí de cada un de nosaltres. En aquesta obra la humanitat s’enfronta al seu destí, ja predestinat o a la incògnita de si se’l va creant a cada pas del camí, en cada decisió, en cada opció triada o destriada. Una qüestió que ronda per la ment del homes des de l’època de Plató o Aristòtil, però amb diferents respostes i punts de vista enfrontats. Realment la idea del lliure albir és molt important per obtenir llibertat i consciència dels nostres actes.

La novel·la juga amb tres moments claus de la història, intercalant-los per donar al lector la informació justa en cada moment, creant un efecte dobler on el lector queda totalment enganxat buscant el perquè de tot plegat. El primer espai temporal, que no per on comença la novel·la, és l’any 777d.C a Vectis (Britània) on el germà Josephus i el germà Paulinus entre d’altres crearan una societat secreta “l’Ordre dels noms”, per protegir una misteriosa biblioteca. Tot comença el dia que neix Octavus, el setè fill d’un setè fill amb unes capacitats especials.

El segon moment històric ronda l’any 1947 on uns arqueòlegs troben la biblioteca i Churchill i Truman creen “el projecte Vectis” per protegir-la.

L’últim moment és l’actualitat del llibre (2009) a Nova York i Las Vegas (Àrea 51) on un agent cremat de l’FBI, en Will Piper, la seva nova companya, la Nancy Lipinski, segueixen les passes d’un misteriós assassí en sèrie anomenat “l’assassí del Judici Final”. Però res és el que sembla.

La conclusió més plausible a l’acabar el llibre és que el simple fet de qüestionar-nos sobre el destí, ja és una manera de temptar-lo, i tal i com ha evolucionat la nostra societat, ens fa recordar que l’avarícia trenca el sac.

Tenim a les mans una novel·la molt dinàmica, amb un tempo relativament ràpid, que enganxa des de la primera pàgina, comprenc perfectament a tots aquells que l’han comparat amb Dan Brown, realment n’està a l’alçada.

Puntuació:

Quina altra puntuació acceptaria l’autor que un 7,77, encara que personalment li donaria més nota. És un dels pocs llibres que realment m’ha sorprès. Només us diré una cosa: “Busqueu la vostra ànima, ja que ja coneixeu la vostra ment”.


Editorial: Ara Llibres
ISBN: 9788493660109
Pàgines: 456
Preu: 21,90 €

Glenn Cooper és un escriptor nord-americà. Va escriure el seu primer llibre: “Secret of the Seventh Son” (Biblioteca dels morts al Regne Unit), i la seva seqüela: “Book of Souls”. Glenn Cooper va estudiar arqueologia a Harvard abans de convertir-se en metge especialitzat en malalties infeccioses. Després de fer carrera com a investigador, va esdevenir executiu d'una empresa biotecnològica. Ha escrit nombrosos guions i posseeix una productora independent de cinema. Viu a Massachussets, en una de les cases més antigues dels Estats Units. “La biblioteca dels morts” és la seva primera novel•la, un autèntic fenomen arreu del món, que ja ha estat traduïda a 30 llengües. La seva companyia de producció, Lascaux Pictures, va produir el seu primer llargmetratge, Llarga Distància, que es va vendre al Festival de Cinema de Tribeca.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies