Dave Lizewski és un noi tímid que porta una vida molt senzilla similar a la de la resta d’adolescents de la seva edat. L’única cosa que el diferencia és la seva afició pels còmics de superherois. Dave observa els problemes i la violència que hi ha al seu voltant i es pregunta per què no existeixen els superherois al món real. Un dia decideix convertir-se en un superheroi (de nom Kick-Ass) i després d’un començament traumàtic, Youtube i les xarxes socials el convertiran en un fenomen de masses. Però quan un cap de la màfia i altres superherois apareguin a la seva vida, Dave començarà a penedir-se del camí que ha iniciat.

Kick-Ass‘ està basada en el còmic creat per Mark Millar i John Romita, Jr. publicat als Estats Units per un segell propietat dels autors dintre de l’editorial Marvel i a Espanya per l’editorial Panini. El còmic i la pel•lícula plantegen el tema de l’existència dels superherois en el món real; es pregunten que passaria si un adolescent decideix emular els seus herois i com si fos un Spider-man sense poders es posa un vestit de colors llampants i surt al carrer per ajudar la gent del seu voltant. Per tant, a diferència de les adaptacions de còmics de super-herois convencionals, en aquesta pel•lícula trobem un entorn hiper-realista en el qual persones normals sense poders i sense entrenament es llancen al carrer per impartir la seva pròpia justícia. I la pel•lícula presenta tot això amb una violència extrema, amb combats molt crus i tot tipus d’armes. L’extrem és el personatge de Hit-girl, una noia d’uns deu anys, que lluita amb espases i no té cap tipus de problema en assassinar de la manera més cruenta.

La pel•lícula es pot dividir en dues parts ben diferenciades: la primera és completament fidel a l’obra original i les escenes que retraten el naixement de Kick-Ass, les seves primeres actuacions i les aparicions inicials de Big Daddy i Hit Girl són iguals a les originals; la segona s’allunya dels plantejaments del còmic (tot i mantenir algunes de les escenes) i es converteix en una pel•lícula més convencional, un film d’acció que perverteix la idea original de fons del còmic i transforma uns personatges perduts i bojos que fan de superherois en superherois de veritat. L’error principal del director és no seguir la història tal i com està contada i porta a l’espectador a viure en una constant contradicció sense entendre el que està veient al cinema. El final, ple d’artifici, aparells voladors i drama innecessari, deixa una sensació dolenta i malmet totes les virtuts que té la primera meitat de la pel•lícula.

En el costat positiu podem col•locar a tots els actors, nens, adolescents i adults, que es fiquen a la pell dels personatges perfectament tot i que s’endevina certa confusió també en ells quan arriba el final de la pel•lícula, com si no entenguessin el joc al que estan jugant. Estan ben resoltes les escenes d’acció, el vestuari super-heroic és raonablement realista i els diàlegs, copiats en molts casos als del còmic, són ràpids i frescos però passen a ser més dolents quan la pel•lícula s’allunya de l’original.

En resum, ‘Kick-Ass’ és un experiment que podria ser interessant però que no ho és quan el director i els guionistes decideixen convertir-la en un film d’acció més. Considerant això, és molt més recomanable comprar el còmic que pagar per una entrada de cinema.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies