El cos de Viktor Strandgård, el predicador més famós de Suècia, jeu mutilat en una remota església en Kiruna, una ciutat del nord submergida en l’eterna nit polar. La germana de la víctima ha trobat el cadàver. Rebecka Martinsson, torna a la seva ciutat natal per esbrinar qui és el culpable.

Va ser Stieg Larsson l’autor de la famosa Trilogia Millennium el que va obrir la bretxa a la literatura d’origen escandinau tant a Espanya com a la resta del món. Les xifres de vendes de “Els Homes que no estimaven a les dones“, “La Noia que somiava amb un llumí i un bidó de gasolina” i “La reina en el palau dels corrents d’aire” va fer que de mica en mica sortissin al mercat altres autors nòrdics de novel·la negra. Pel que sembla els paisatges blancs són adients per a la intriga, els assassinats, les investigacions criminals i el suspens.

Acompanyant l’èxit de les novel·les, estan arribant als nostres cinemes les corresponents adaptacions cinematogràfiques. Aquest és el cas d'”Aurora Boreal“, la primera novel·la d’Asa Larsson -no és família d’Stieg- que duu més d’un milió d’exemplars venuts a Suècia i que ha estat publicada en més de 16 països. Segons diuen Asa Larsson era l’autora més admirada pel creador de Millennium.

Unes adaptacions cinematogràfiques que també tenen trets en comú, a part de la neu, el paisatge fred i els assassinats. Per començar és un cinema europeu (una coproducció entre Suècia i Finlàndia) que difícilment hagués arribat a les nostres pantalles sense l’èxit de les novel·les. Són films de factura molt televisiva, amb actors desconeguts i que narrativament no controlen prou bé el ritme que necessita un thriller trepidant. Aquest és el cas també d'”Aurora Boreal“, una pel·lícula no massa encertada narrativament ni a l’hora d’atrapar a l’espectador a través dels personatges (no hi ha cap Lisbeth) o de la trama (ni amb la sorpresa final) i encara menys pel ritme conferit, que la fa excessivament lenta.

Amb l’estrena d'”Aurora Boreal” juntament amb la recent “Reykjavik Rotterdam” d’Óskar Jónasson, arrencarà el que s’anomena la “Generació Millennium”, una recopilació de les principals adaptacions cinematogràfiques de la novel·la negra nòrdica actual que veurà pròximament la llum en una col·lecció de DVDs, en la qual aquests dos títols estaran inclosos. També s’afegiran a aquest col·lecció “La Leona Blanca” o “Pisando los Talones” de Henning Mankell, “Roseanna” de Maj Sjöwall i Per Wahlöö, “Las Marismas” d’Arnaldur Indridason i “Ningú ho ha vist” de Mari Jungsted .

Aurora boreal” és un film per tots aquells interessats en veure les adaptacions cinematogràfiques dels llibres que els han agradat.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X