Planeta DeAgostini publica en Espanya una de les darreres creacions del canadenc Jeff Lemire, autor de l’aclamada novel•la gràfica “Essex County Trilogy”. Es tracta de “Nadie”, amb la que Lemire s’afegeix amb orgull a la tradició de personatges embenats de DC/Vértigo.

Nadie” recupera el personatge de H.G.Wells de “El Hombre Invisible“, per traslladar-lo a una ciutat petita i desolada: Large Mouth. Amb l’arribada de Griffen a la ciutat, els seus habitants viuran un dels moments de més excitació de la seva història. I és que si l’arribada d’un foraster sempre és motiu d’expectació, l’arribada del poc comunicatiu i embenat de cap a peus Griffen, resultarà d’allò més sonada. Quin serà el misteriós i/o horrible secret que s’amaga darrere de les seves vendes? La paranoia no trigarà en apropiar-se de la resta d’habitants en el seus intents de desemmascarar a Griffen. Només una jove solitària anomenada Vickie descobrirà la tràgica història del passat de Griffen i de l’estrany accident que l’obliga a dur aquestes vendes.

El dibuixant Jeffrey Brown ja ho deia en el seu llibre “Clumsy“, i no s’equivocava. Amb “Nadie“, Lemire demostra una particular i incomparable habilitat de representar fredes i petites ciutats per omplir-les de personatges tant interessants com a realistes, situant-los en un marc on el drama es desenvolupa cap a un desenllaç de complexa simplicitat.

Nadie” resulta un àpat lleuger (en blanc, negre i blau) però amb molta substància. Del traç perfilat, efectiu i fred de Jeff Lemire, i utilitzant el mite de l’home invisible com a excusa, sorgeix un nou monstre encara més esgarrifant malgrat resultar molt més familiar. Un monstre que habita en un indret conegut com a “condició humana” i que s’alimenta de les seves pors. Un monstre que no és altre que aquell compost d’intolerància i desesperació.


Editorial: Planeta Agostini
Pàgines: 144
Preu: 13,95 €
Guió: Jeff Lemire
Dibuix: Jeff Lemire

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X