L’any passat es celebrava el 50é aniversari de la creació del petit Nicolau, fruit de la virtuosa mà de Jean-Jacques Sempé i la fructífera imaginació de René Goscinny, creador entre d’altres d’il•lustres personatges del còmic francès com Astèrix o Lucky Luke. Ara, i com a colofó d’aquesta celebració, s’estrena la versió cinematogràfica de les aventures d’un nen que continua sent com fa mig segle, una mica entremaliat i enormement tendre.

En la seva aventura cinematogràfica Nicolás porta una vida tranquil•la, amb uns pares que l’estimen i uns amic amb els que s’ho passa teta. Però un dia, Nicolás escolta una conversa que el fa pensar que la seva mare està embarassada. La seva felicitat es veu troncada davant la possibilitat de que el seu futur germanet ocupi el seu lloc, fins i tot és possible que l’abandonin en el bosc! Nicolás trobarà en la seva colla d’amics els aliats perfectes per dur a terme el pla ‘magistral’ que eviti que això succeeixi.

Laurent Tirant és el responsable de la direcció del film. Una feina que li va arribar com a encàrrec, però que realment l’ha estat com un regal caigut del cel. I és amb aquesta fascinació pròpia d’un nen el dia de reis, que Titant ha abordat un rodatge força especial i amb uns resultats més que satisfactoris. L’ambientació d’un París del anys 50 amb perfum d’artifici, amb decorats plans, un vestuari o un so que denoten una història molt fabricada, generen alhora un clima màgic, de conte, de pel•lícula americana dels anys 50, on es fuig a propòsit de la comèdia crítica social per endinsar-se de ple en una comèdia familiar, blanca, innocent i francament divertida.

Un escenari perfecte per potenciar el molt bon treball d’un repartiment molt ben escollit. Des de l’actor protagonista, fins la colla d’amics (en especial Victor Carles en el paper de Clotario), passant per la magnífica interpretació de Sandrine Kiberlain com a mestra de l’escola, sense oblidar el pares de Nicolás, amb els rostres del sempre efectiu i expressiu Kad Merad (Bienvenidos al norte) i Valérie Lemercier, que aporta al seu personatge el caràcter necessari per passar de ser tenir un perfil planer en el paper a convertir-se en un dels grans personatges del film.

El pequeño Nicolás resulta el film perfecte per anar aquests dies al cinema en família. Els més petits riuran, però els més grans a sobre tornaran per una estona a gaudir com si fossin nens.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies