Afirma Ewan McGregor que durant el rodatge d’aquesta pel·lícula el director Polanski li va recordar a la seva mare. El defineix com a director dur i exigent amb tots els que formen part del seu equip. I és que aconseguir un thriller de qualitat com “The Ghost Writer” justifica que tot l’engranatge hi hagi de posar els 5 sentits.

Traduïda finalment com “El escritor”, el veritable sentit de “The Ghost Writer” fa referència als popularment coneguts com a “negres”, aquells personatges anònims artesans de l’escriptura que s’encarreguen d’escriure llibres que no signaran mai. McGregor és el negre encarregat de donar forma a l’autobiografia de l’ex primer ministre anglès Adam Lang, un Pierce Brosnan que guarda massa semblances amb Tony Blair. Presentat com un personatge gris, desencantat, senzill i solitari, McGregor aterra a Martha’s Vineyard, l’illa on es troba retirat Brosnan, per començar a treballar-hi i conèixer més de prop la seva figura. L’ambient de l’illa és gris, fred i excessivament formal, fet que no impedeix a Polanski afegir petites dosis d’humor i cinisme.

A partir d’aquí, l’excusa del llibre es transformarà en un thriller amb un rerefons polític no gaire llunya. Polanski es planteja què s’amaga darrere de les guerres d’Iraq i Afganistan? Quins interessos ocults s’han insinuat i no s’han acabat mai de desvetllar? Malgrat ser aquest un transfons que queda més aviat en segon terme, es tracta d’una hipòtesi no gaire difícil de deduir per a l’espectador… Lang es troba esquitxat per un escàndol a nivell mundial relacionat amb el terrorisme internacional, i McGregor en viu les conseqüències des de primera fila, fet que fa perillar la seva vida i que converteix el seu personatge en focus d’atenció d’aquells que volen silenciar la veritat.

Polanski té ofici i es nota, no necessita grans efectes especials ni corredisses espectaculars per copsar l’atenció de l’espectador. Tot i així, s’acusa un ritme narratiu massa pausat, potser per acompanyar la serenor que mostra en tot moment el personatge de McGregor. A tall anecdòtic, fixem-nos en la capriciosa casualitat que ha fet que Polanski hagi d’estrenar aquesta pel·lícula des d’un arrest domiciliari a Suïssa i alhora que el personatge de Brosnan esquivi la justícia dels Estats Units. Casualitat o no, aquesta circumstància marca de forma decisiva la seva filmografia.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X