I si els Jedi no només cosa del film de George Lucas? I si existissin “guerrers jedi” ens els exèrcits capaços de matar una cabra només de mirar-la fixament? Grant Heslov ens resol els interrogants en un film surrealista.

El reporter Bob Wilton (Ewan McGregor) s’endinsa en un conflicte bèl·lic amb l’objectiu principal d’oblidar el seu fallit matrimoni. Les seves expectatives es veuen superades quan es creua amb Lyn Cassidy (George Clooney), un agent especial de les forces armades nord-americanes que li descobreix l’existència d’un programa psíquic militar que acabarà amb el concepte de guerra que tenim actualment. Però, què hi ha de veritat i què hi ha de mentira en tot plegat?

Grant Heslov adapta el best seller “Los hombres que miraban fijamente a las cabras” de Jon Ronson, comptant per fer-ho amb un espectacular repartiment d’actors: George Clooney, Ewan McGregor, Jeff Bridges, Kevin Spacey, Stephen Lang i Robert Patrick

Abans de veure un film, un només té com a guia la sinopsi i la gent que hi ha al darrera per crear-se les seves expectatives. En el cas concret de “Los hombres que miraban fijamente a las cabras”, una servidora va imaginar un film estil Cohen. Una arrencada sorprenent i que ja et fa somriure, semblava confirmar les meves suposicions. Estava al davant d’un un film esbojarrat, surrealista, irònic, sarcàstic i sobretot, molt divertit.

Però no, “Los hombres que miraban fijamente a las cabras” és un film enganyós. Perd gas massa aviat. La road movie pel desert que inicien els personatges de George Clooney i Ewan McGregor ha de servir per situar a l’espectador en la història d’aquesta unitat especial dotada de poders paranormals. I sí, t’expliquen la història, però s’acaba convertint en una ruta confosa, desconcertant, que no se sap a on va i el pitjor, quan un arriba a destí resulta que no li importa gens ni mica el que li han explicat. Grant Heslov ja mira de fer-nos riure però o només aconsegueix un somriure o en la majoria dels casos, aconsegueix el desconcert. El surrealisme de la història no serveix massa per res. A Heslov li falta arrodonir la critica i fer-la tot l’irònica i punyent que caldria. Evidentment la llista d’actors solvents queda desaprofitada a l’estar al servei d’un guió que acumula gags mal enllaçats sense arrodonir la història ni la crítica.

Los hombres que miraban fijamente a las cabras” és un film irregular, que desaprofita la història i un bon planter d’actors. Un film que vol ser una comèdia critica i ens deixa sense el riure i sense la crítica i sap greu perquè a priori prometia molt més.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies