Hi ha balenes salvatges que es deixin tocar? Les zebres, són blanques amb ratlles negres o negres amb ratlles blanques? Com era el tigre de Tasmània? Hi ha guineus voladores? Existeixen les sirenes? I els unicorns? En aquest llibret trobaràs totes les respostes a aquestes preguntes, i molt més. Et presentem els cent mamífers més emblemàtics del món, la seva vida privada i les curiositats que mai no haguessis pogut imaginar.

La petita obra que tenim a les mans –71 planes—du el segell de qualitat del seu autor, el Jaume Sañé, un naturalista que ha conduit dos programes sobre la naturalesa i la vida animal a TV3: Bèsties i El medi ambient. A 100 mamífers fàcilment identificables Sañé fa una tria, com indica el títol, de cent animals mamífers i en fa una breu descripció encapçalada pel nom científic i per una il·lustració de la bèstia. L’explicació és clara i simple ja que es tracta d’un llibre sobretot adreçat als infants. La franja d’edat a qui l’obra va adreçada podria anar des de el cicle mig o superior d’educació primària en amunt.

Alguns dels animals que hi trobarem són: la beluga, el tití, el diable de Tasmània, la rata cangur, l’ant, el porc senglar, el manantí o el dugong. Una lectura atenta ens descobrirà curiositats com el pes aproximat d’un elefant, el caràcter tímid d’un cabirol o el que mengen les musaranyes (que són, per cert, els mamífers més petits). També aprendrem, com assenyala la contraportada, si les zebres són blanques amb ratlles negres o negres amb ratlles blanques, si hi ha guineus voladores, si existeixen els unicorns i les sirenes… En definitiva, un llibret de lectura agradable que pot ser la porta introductòria a l’immens i fascinant món animal.


Editorial: Cossetània Ed.
ISBN: 978-84-9791-488-8
Pàgines: 71
Preu: 9,10€

Jaume Sañé va néixer a Taradell (Osona) el 1961. Va estudiar Biologia a la UB, però va deixar la carrera per dedicar-se de ple a la seva passió: les bèsties. A través de la fotografia i de la filmació de la natura, ha conegut més de setanta països de tots els continents . És naturalista, fotògraf, operador de càmera i director, realitzador, guionista de documentals i autor de diversos llibres. Ha dedicat la seva vida a l’estudi i la divulgació de la natura. Altres llibres publicats per Jaume Sañé són "Bestiari de Catalunya", "El llibre dels bolets", "Espais naturals de Catalunya", "Osona salvatge", "Guia d'estiu dels espais naturals" i "Bèsties".

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies