Shutter Island és el nom d’una petita illa de Boston on es troba l’Hospital Ashecliffe. Aquest és també el títol de la novel·la que Dennis Lehane va publicar el 2003 i que torna a estar d’actualitat perquè arriba al cinema de la mà del gran Martin Scorsese. Desembarquem a una petita porció de terra plena de misteris.

Estiu de 1954, Boston: els agents federals Teddy Daniels i Chuck Aule agafen un ferri direcció a Shutter Island. Han estat escollits per investigar la misteriosa desaparició de Rachel Soldano, una pacient del centre penitenciari per malalts mentals de l’hospital psiquiàtric d’Ashecliffe. El doctor Crawley serà l’encarregat de mostrar la realitat d’una institució i una illa que amaguen molt més del que sembla.

Aquesta és la inquietant trama que es recolza en uns personatges molt ben caracteritzats i amb molta força. L’autor ens va mostrant pinzellades de les seves vides a mida que avancem en el relat. Sense ser conscients, gràcies a una narrativa fluïda fruit dels diàlegs, anem descobrint i aprofundint en els desitjos, les pors i els somnis dels agents, els doctors i els pacients.

L’ambientació és també un element molt cuidat. L’illa no només és l’espai on es posen en escena tots aquests elements sinó que és converteix en un personatge més de la història, que alhora amaga secrets i desvetlla pistes.

Dennis Lehane s’ha convertit en un dels clàssics de la novel·la negra actual i un dels més coneguts escriptors nord-americans. El seu estil narratiu és molt cinematogràfic. Aquesta és la tercera obra que s’adapta al cinema, seguint els passos de la coneguda “Mystic River“, dirigida Clint Eastwood. Ara és el torn d’un altre gran director com Martin Scorsese que, amb Leonardo DiCaprio com a cap de repartiment, portaran el misteri de Lehane a la gran pantalla.

Estem davant d’un llibre amb una bona història, inquietant i fosca, que va in crescendo, i que està escrit amb un llenguatge molt directe. Shutter Island és una novel·la que enganxa des del primer moment, fent-nos partícips de la investigació. Una novel·la totalment recomanable.


Editorial: RBA
ISBN: 9788498676020
Pàgines: 320
Preu: 16€

Va néixer a Dorchester, Massachussets el 1966. Un escriptor que s'ha convertit en un dels clàssics de la novel·la negra gràcies a títols com "Mystic River". També ha estat guionista de tres capítols de la cinquena temporada de la sèrie televisiva "The Wire". La seva darrera publicació és "The Given Day".

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies