En un escenari humil però ple de gom a gom Krahe s’ha sentit com a casa. No en va és un dels fixos del Festival Barnasants. Des d’una posició vital força particular Javier Krahe fa ús dels seus recursos retòrics per tapar les seves mancances musicals. D’alguna manera, ens trobem davant d’un rapsode que omple l’escenari d’humor i qualitat mètrica.

A les cotxeres de sants, acompanyat d’un trio extraordinari, Javier L. De Guereña a la guitarra, Andreas Prittwitz al saxo i clarinet i Fernando Anguita al contrabaix, Krahe dóna a via a les seves sortides de ritme i oblits de lletra. El seu sentit de l’humor i la capacitat per captar l’atenció del públic amb esperpèntiques històries li permeten, però, arranjar aquestes llicències i posar-se el teatre a la butxaca.

Un dels trets característics del cantautor és que va fent el repertori segons li plau. Com que no venia a presentar cap disc, el concert es va basar en la part més madura i elaborada de la seva producció, sobretot en els seus darrers àlbums: “Cábalas y cicatrices”, “Cinturón negro de Karaoke” i “Querencias y extravios”. Viatges, encontres d’amor i desamor, sexe… tot plegat un univers que destaca més la llibertat individual i una crítica social soterrada sobre allò que ens caracteritza com a éssers humans, sobre la “civilització”. També va aprofitar per a presentar tres noves cançons, una vegada més sobre viatges i relacions eròtico-amoroses.

En definitiva, un seguit de cançons i històries que van començar amb un viatge basat en la Odisea “Como Ulises” que van tenir el seu moment àlgid amb un conflicte eròtic amb “Eros y la civilización” (amb un preàmbul que els allí presents trigaran molt a oblidar) i que va acabar amb el clàssic adaptat de Georges Brassens “La tormenta”. A una turmenta de més d’una hora i mitja de concert, que t’arrossega per la força dels continguts de les seves lletres. Salut, Krahe!

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies