“En tierra hostil” (The Hurt Locker, Estats Units, 2008) és un film sobre la guerra d’Iraq vist des del punt de vista d’uns soldats nordamericans que formen part d’un grup desactivador de bombes. La pel·lícula mostra el dia a dia d’aquests soldats, que missió rera missió s’enfronten a la mort en una terra hostil on qualsevol pot morir, on tothom pot ser enemic. Cada missió és un petit episodi dins de la història d’uns soldats amb una personalitat molt diferenciada que els marquen les seves particulars maneres d’entendre i encarar la situació.

El principal encert de “En tierra hostil” és construir un retrat, gairebé com si fos un documental, de la situació dels soldats, uns herois anònims, en el seu dia a dia a la guerra. El film no es posiciona sobre bons i dolents, no analitza el conflicte, no en pren part. Només, que no és poc, mostra aquest dia a dia dels soldats i com els arriba a afectar.

Tot i que la narració aconsegueix mantenir un ritme força bo al llarg de les més de dues hores de durada del film, en algun moment arriba a ser rutinari. Però la personalitat dels protagonistes (sobre tot, la del protagonista, un solvent Jeremy Renner adicte a l’adrenalina), junt amb alguns moments de tensió, ajuden a mantenir el visionat amb un cert interés. I, al final, resulta una interessant reflexió sobre com el protagonista viu la guerra.

Però malgrat tenir algunes escenes visualment molt potents, malgrat aconseguir uns moments narratius dinàmics, malgrat construir personalitats diferenciades… el conjunt no té la força necessària per enganxar a l’espectador i transmetre-li l’estrés i els sentiments davant la situació viscuda pels protagonistes.

En qualsevol cas, és una opció interessant i recomanable per aquells a qui els agraden els films bèl·lics (pels altres, potser els pot cansar tanta guerra, tantes bombes i tant heroi adrenalínic).

Per cert, Guy Pearce, Ralph Fiennes i David Morse, els noms més coneguts del repartiment, tenen unes aparicions breus, fent pràcticament un cameo.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies