“Rated R” és el quart àlbum de la noia de Barbados, Rihanna, que si volgués, amb només 21 anys, ja podria editar un “Number Ones” amb èxits tan sonats com Pon de Replay, S.O.S., Unfaithful, Don’t Stop the Music, Disturbia, Rehab o la gallina dels ous d’or: Umbrella.

Amb “Rated R“, Rihanna s’esforça en fer un pas endavant, en un intent de definir la seva maduresa i deixar de banda la fórmula d’èxit emprada en el seu anterior material. Una proposta arriscada on poder explotar tot allò que porta dins, sobretot desprès del seu accident sentimental co-protagonitzat pel també cantant Chris Brown.

Així, cobejada per artistes com Ne-yo, Will.I.Am, Justin Timberlake, Slash, The-Dream, Tricky Stewart, Chase & Status o Stargate, i després de gairebé un any de feina, el passat 23 de novembre es publicava el resultat de tal manifestació de creixement personal, un disc gens fàcil.

Tal és la submersió artística de Rihanna que s’enfonsa en un mar de temes massa grans com aguantar el seu pes. Almenys, aquesta és la sensació d’una primera, segona i fins i tot tercera repassada al disc. Però, tot i ser cert que Rihanna no acaba de fer visible tot allò que volia demostrar en aquest nou treball, s’ha de confessar que a mesura que nosaltres ens submergim en el món de Rated R, descobrim que no s’hi està tan malament.

De mica en mica ens familiaritzem amb tota una col•lecció de temes fets amb el mateix patró que el seu senzill presentació Russian Roulette, cançons denses, profundes i potser un pèl massa formals, de les que també de mica en mica aprendrem a identificar tots els seus matissos.

Però el que realment fa atractiu “Rated R“, són quatre temes que s’aparten del patró general. En ordre de preferència:

  • Photographs: Escrita, produïda i parcialment cantada per Will.I.Am, aquesta es converteix molt ràpid en la cançó del disc.
  • Cold Case Love: Co-escrita per Justin Timberlake, aquesta balada, sorprèn per la seva magnífica base i per les reminiscències al Losing my way d’en Justin.
  • Rude Boy: Destinada a ser un hit de la pista de ball.
  • Te amo: la balada agradable i ballable amb tornada enganxifosa.

“Hard”, és el nou senzill del disc, i a l’espera de l’estrena del corresponent videoclip, l’anterior (Russian Roulette) és converteix en una excel·lent elecció per començar a conèixer aquesta història “clasificada R”:1.- Mad House
2.- Wait Your Turn
3.- Hard
4.- Stupid Love
5.- Rockstar 101
6.- Russian Roulette
7.- Fire Bomb
8.- Rude Boy
9.- Photographs
10.- G4L
11.- Te Amo
12.- Cold Case Love
13.- The Last Song

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies