"La sociedad de la sangre" de Susan Hubbard
5Valoració

Què passaria si un dia descobrissis que tot el que creus saber sobre la teva família és mentida? I què passaria si, darrere d’aquesta mentida, s’ocultés una veritat fosca i profunda, però tan irresistible com para sentir-te impel•lit a aprofundir en ella?

Ariella Montero desitja conèixer la veritable identitat de la seva mare, del seu pare i… de si mateixa. Ha estudiat literatura, filosofia, ciència i història, però no sap gairebé res sobre el món real i les seves complexitats. En el seu món, els fantasmes i els vampirs conviuen amb els humans, i cada vegada que el puzle sembla a punt de resoldre’s, l’última peça fa que tot canviï. Poc a poc, Ari desentranya els secrets que han fet que la seva família visqués aïllada, i comença a reflexionar sobre la seva pròpia naturalesa i les seves possibilitats de supervivència.

En un gir enginyós a un gènere amb nombrosos adeptes, aquesta novel•la, meravellosament escrita, barreja humor amb terror per a mostrar-nos que els vampirs són una mica més que criatures de la nit que es dediquen a xuclar la sang de la gent. “La Sociedad de la Sangre” és una original novel•la gòtica ambientada en Estats Units i narrada des del punt de vista d’una adolescent que no és com les altres.

La sociedad de la sangre” ens porta una historia de vampirs diferent a les que ens hem acostumat a llegir. Aquí la sang no té cap component atractiu o sexual com en altres sagues literàries com les que han donat vida a True Blood o Crepúsculo.

Aquest és un llibre amb dues lectures molt diferents depenent de l’edat del lector. Si el lector és un adolescent seguidor de sagues com Crepúsculo pot ser que es quedi en un nivell de lectura massa superficial i fixant-se només en la vida d’una noia adolescent que escriu en un diari. Ariella escriu sobre la seva vida, les seves amistats i la necessitat de descobrir qui és ella i que ha passat en la seva família. Descobrirà la veritable identitat del seu pare, la veritat sobre la seva mare i en la seva ànsia de conèixer, acabarà posant en perill a la gent que l’envolta.

D‘altra banda un lector més adult, veurà la complexitat que es pretén donar als personatges. El pare, una personalitat forta i amargada per la fugida de la seva dona i per la seva pròpia existència. Aquest pare que és un personatge que pateix una lluita interna sobre l’esdevenir del pas del temps i com a conseqüència, amb la necessitat d’ensenyar el màxim a la seva filla: idiomes, filosofia, art, ciència, historia… Confrontada amb la figura del pare, la de la mare absent: un personatge dinàmic, amant del animals i de la vida.

L’Ariella és una adolescent que després de viure sempre amb el seu pare i el seu ajudant d’investigació comença a lligar caps sobre ella i la seva família amb l’ajuda de la Kathleen, la seva amiga. Quan aquesta és assassinada, l’Ariella començarà la recerca de la veritat sobre la seva mare. Per descobrir el gran conspirador del llibre us haureu de formular una única pregunta: què estaríeu disposats a sacrificar per la immortalitat?

La sociedad de la sangre” és una lectura lleugera, en el sentit de què no us farà pensar massa, ja que no té una gran trama a seguir. El llibre presenta alguns problemes com la falta de ritme i d’acció, que aconsegueix que es faci pesat en certs moments. Només al final agafa embranzida i els únics capítols que tenen una mica de ritme són els últims. De fet dóna la sensació de què Susan Hubbard, l’autora del llibre, s’hagi distret pel camí amb floritures, reflexions i filosofies. Al final però, Susan recorda que encara ha d’explicar un munt de coses, li entren les presses per explicar-ho tot i enllestir-ho tot d’un cop.

La sociedad de la sangre” és un llibre fàcil de llegir, sobretot per la seva falta de complexitat però sense aquell do d’alguns best-sellers que et fan dir, 5 minuts més que acabo el capítol…no, aquest és realment lent.


Editorial: Zeta Bolsillo
ISBN: 978-84-666-4067-1
Pàgines: 380
Preu: 16 €

Susan Hubbard és autora de dos prestigiosos llibres de relats, “Walking on Ice” i “Blue Money”, pel que va guanyar el premi Kafka Janet Heidinger. Imparteix classes a la universitat de Florida Central i combina residència a Orlando i Cap Canyaveral. Amb aquest llibre comença una saga on el proper llibre és “The year of Disappearances”.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies