La banda alemanya més gran dels últims temps torna als escenaris. L’anunci de la publicació d’un nou àlbum d’estudi titulat “Liebe ist für alle da” i una gira mundial, trenquen un llarg silenci, dissipant així els rumors de separació del grup.

Com ells afirmen, “un disc de Rammstein ha de sonar com un disc de Rammstein”. Aquesta afirmació és el fruit de 15 anys de carrera on han creat un so peculiar que els diferencia de qualsevol altra formació de rock, entre d’altres motius per cantar en alemany, demostrant que no cal cantar en anglès per tenir èxit i reconeixement internacional.

El nou treball no sorprendrà als seus seguidors. La recepta de “Liebe ist für alle da” torna a requerir d’unes bases de guitarres i baix contundents, unes percussions demolidores, una veu operística i trencada, i l’embolcall d’uns teclats atmosfèrics. Els ingredients són els mateixos de sempre però, el secret està en com es combinen per no digerir sempre el mateix i provocar una repetició de la fórmula.

Rammlied” és la cançó que dóna inici al disc amb un to operístic i èpic, una introducció a mode de sinopsis del que ens espera a la resta del treball. Al llarg dels 11 temes dels disc tindrem cançons més líriques com “Ich tu dir weh”, ritmes més contundents com “Bxxxxxxxx” o més frenètics com “Waidmanns heil”. Sorprèn “Hailfisch” com una cançó amb una base molt electrònica que recorda per moments a Depeche Mode.

Destacar el tema “Pussy” que es presenta com a primer single i que ha generat una gran controvèrsia pel seu videoclip censurat a la xarxa. Es tracta d’una cançó on canten algun fragment en anglès i on es veuen algunes escenes de sexe explícit protagonitzades pel grup. Més enllà de la polèmica, “Pussy” és una cançó alegre i desenfadada que pot ser una bona forma de conèixer el grup.

També hi ha dos passatges més instrumentals i acústics. “Frürling in Paris”, apareix a meitat de l’àlbum per donar-nos un respir i admirar la vessant més tranquil·la del grup. És un tema que comença pausadament, i que progressivament es va endurint. “Roten sand” tanca el treball i, amb un xiuxiueig com a base, ens retorna a la calma.

En definitiva, es tracta d’un molt bon treball, amb totes les cançons diferents entre elles sense ser repetitiu; tot i així, no arriba a superar a “Mutter”, el que fins ara és considerat el seu millor treball discogràfic.1. "Rammlied" (Ramm-Song) 5:20
2. "Ich tu dir weh" (I Hurt You) 5:02
3. "Waidmanns Heil" (Hunter's Salute/Hail) 3:33
4. "Haifisch" (Shark) 3:45
5. "B********" 4:15
6. "Frühling in Paris" (Springtime in Paris) 4:45
7. "Wiener Blut" (Viennese Blood) 3:53
8. "Pussy" 4:00
9. "Liebe ist für alle da" (Love is there for everyone) 3:26
10. "Mehr" (More) 4:09
11. "Roter Sand" (Red Sand) 3:59

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies