Ja és a les nostres pantalles, i les d’arreu del món, Michael Jackson’s This is it, la pel•lícula documental que recull els preparatius del que havia de ser la tornada del Rei del Pop als escenaris. I com no podia ser d’una altra forma, l’estrena ve acompanyada pel llançament de la seva banda sonora, o com ells ho venen: “la música que va inspirar la pel•lícula”.

Però el disc no és ni una cosa ni l’altra, ni apanes un híbrid de totes dues. Presentat en triple format, senzill, del luxe (amb dos discos), i en el sempre benvingut format vinil, l’àlbum no és el que hauria de ser però s’ha de dir que és molt llaminer, amb una edició molt ben acurada, elegant i mimada, i un llibret ple de fotos que faran reviure tot el “matxambrat” d’experiències viscudes, patides i celebrades en el visionat del film.

Però el que s’amaga darrera de tal paquetet de regal, decep, no pel que és sinó el que podria haver arribat a ser. Perquè el que havia de ser era una banda sonora, amb les pistes que s’escolten en el film, noves versions dels temes que tots tenim, que encara que no fossin els directes, de ben segur ja les tenien enregistrades les noves bases, amb nous músics, amb les noves idees que Michael Jackson ja tenia pensades, i que tots el que hem vist el documental hem pogut gaudir. Com la nova intro a The way you make me feel, els “what about us” recuperats de Earth Song o el refregit en Thriller amb frases ‘noves’ de Vincent Price i la mescla amb el Threatened, i què dir de l’Speechless acapella que s’inclou en el film… En comptes d’això els temes són els originals, tots ells molt bons però ja a la nostra col•lecció discogràfica.

Els que més somiàvem ho fèiem en que els temes inèdits que havia d’incloure el disc, incloent el que dona nom a tot plegat: This is it, serien aquells dels que ens parlava Randy Phillips, responsable de AEG Live, que un parell de mesos abans de la desaparició del cantant soltava una perla com aquesta: “hi haurà un nou senzill de Michael Jackson abans del primer concert i està buscant la forma de fer arribar aquest material als seus fans”. Però no, i és que Sony segurament no deu tenir els drets d’aquest nou material, i fent recerca en algun gloriós calaix van trobar un tresor, una gravació de Jackson de principis dels vuitanta, titulat originalment I never heard, que ja havia cantat una tal Safire l’any 1991, i de la que Paul Anka no va trigar més de dos dies en reclamar la seva co-autoria i amb ella el 50% dels beneficis de la cançó.

Michael Jackson: This is it

Dels vint talls recollits a l’àlbum només sis són novetat, que no nous, quatre dels quals només es troben el l’edició de luxe, el de dos discos, el més car. Sis “tracks” que podem dividir en tres grups:

This is it: El ja conegut i controvertit tema, apareix en dues versions, amb l’única diferència que un d’ells inclou una intro orquestral i els cors dels germans del cantant. Una peça que malgrat no ser l’esperada és tota una demostració del talent de Jackson. Un desplegament de control vocal, sensibilitat i profunditat que fa que un es pregunti què hi feia tant de temps amagat en el traster.

Les demos: Per si encara no teníem prou amb les que venien amb les reedicions de Off the Wall, Thriller i Bad, ara tenim tres oportunitats més per conèixer els orígens de tres temes tan grans com She’s Out Of My Life, Wanna Be Startin’ Somethin’ i Beat It. Especial atenció amb el primer, on amb només una guitarra i la veu de Jackson s’aconsegueix màgia.

El poema: Planet Earth, és el nom del poema escrit i recitat per Michael Jackson, que demostra un cop més la preocupació que el cantant professava pel medi ambient. Un escrit que ens recorda himnes com Earth Song, Man in the Mirror, Heal the World o We are the World.

Esperem que aquesta sigui la primera gota en el mar de discos envers Michael Jackson que ens aniran arribant. Esperem també que la propera sigui més grossa.CD 1:
01. Wanna Be Startin’ Somethin’
02. Jam
03. They Don’t Care About us
04. Human Nature
05. Smooth Criminal
06. The Way You Make Me Feel
07. Shake Your Body (Down To The Ground)
08. I Just Can’t Stop Loving You
09. Thriller
10. Beat It
11. Black Or White
12. Earth Song
13. Billie Jean
14. Man In The Mirror
15. This Is It
16. This Is It (Orchestra Version)

CD 2:
01. She’s Out Of My Life (Demo)
02. Wanna Be Startin’ Somethin’ (Demo)
03. Beat It (Demo)
04. Planet Earth (Poem)

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies